4. juni 2020
Den voldsomme brand kunne ses langvejs fra. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Den voldsomme brand kunne ses langvejs fra. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: Dramatisk brand kunne ses langt væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne: Dramatisk brand kunne ses langt væk
Lejre - 17. maj 2020 kl. 19:58
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag klokken 12.26 indløb der melding om bygningsbrand i en gård på Hovedvejen nær Rorup. Vestsjællands Brandvæsen station Hvalsø sendte straks mandskab afsted mod den voldsomme brand, og de kunne ved ankomsten konstatere, at det brændte ganske rigtigt kraftigt i en staldlænge, idet der

arrow Læs også: Gårdbrand skyldes måske reparation

var udbrudt kraftig brand i en større mængde halm på loftet.

Brandfolkene fra Roskilde og Hvalsø indsatte hurtigt tre angreb med højtryksrør og almindelige C-rør. Røgen fra branden kunne ses på lang afstand, blandt andet kunne brandfolkene fra Hvalsø se røgen fra Osager, da de kørte frem.

På vej mod brandstedet tilkaldte indsatslederen på baggrund af meldingerne fra brandstedet yderligere to tankvogne, fra Roskilde og Kirke

Hyllinge, udover den som i forvejen var på vej fra Hvalsø. Det skulle vise sig at være en rigtig god idé, eftersom at der blev brug for en del vand på

brandstedet.

Borgerne i Osted, Allerslev og Hvalsø har derfor søndag eftermiddag formentlig kunne udrykning fra tid til anden, da tankvogne kørte i pendulfart efter vand til brandbekæmpelsen i disse byer.

På stedet fik brandvæsenet god hjælp af en større gravemaskine, som kunne fjerne jerntaget, sådan at halmen effektivt kunne nedtages og slukkes.

En staldlænge udbrændte, men det lykkedes at begrænse brandudbredelsen ind imod en anden sammenbygget staldlænge. Stuehuset var ikke i fare på noget tidspunkt. Efter cirka fire timers indsats kunne brandfolkene pakke sammen, og returnere de respektive brandstationer.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk