25. juni 2021
Arkivfoto: Agnete Vistar
Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sagsbehandlingstider: Lejre ligger i Top-5

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagsbehandlingstider: Lejre ligger i Top-5
Lejre - 08. maj 2021 kl. 06:59
Af Agnete Vistar

Igen i 2020 ligger Lejre Kommune i Top-5 blandt kommunerne i Region Sjælland, når det kommer til sagsbehandlingstider for byggesager.

I alle kategorier ligger kommunen under servicemålene fra den landsdækkende aftale mellem KL og regeringen. 39 dage tog det i gennemsnit Lejre Kommune at behandle en byggesag om industri- og lagerbygninger til erhverv i 2020.

Det er væsentligt kortere tid end både det aftalte servicemål på 50 dage og de 64 dage, det i gennemsnit tager at behandle sådan en sag på landsplan. Det viser tal fra KL's servicemålsstatistik for 2020.

Også i alle andre kategorier af byggesager ligger Lejre Kommune både under servicemålet og landsgennemsnittet.

- Det er virkelig vigtigt for virksomhederne, at de hurtigt kan komme i gang med at bygge, når de får brug for nye kontorpladser eller en ny lagerhal. Og det, der er vigtigt for erhvervslivet, er også vigtigt for kommunen. Derfor har vi stort fokus på at hjælpe virksomhederne med at komme så hurtigt som muligt fra tegning til bygning, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) i en pressemeddelelse.

Ud over hurtige sagsbehandlingstider tilbyder Lejre Kommune forhåndsdialog om virksomheders byggesager, sådan at de får søgt om de rigtige tilladelser i den rigtige rækkefølge og får tilknyttet én fast kontaktperson til deres sag. Det er effektivt for virksomhederne og giver også en bedre serviceoplevelse.

Desuden er det fortsat gratis at få behandlet en byggesag i Lejre. Kommunen har igennem en årrække fravalgt at opkræve det tilladte gebyr for byggesager.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk