24. juli 2019
Så er de frivillige gået i gang i Sagnlandets værksted med at sy dragter til brug på Island i første afsnit om stenalderen i DR?s storstilede projekt Historien om Danmark. Foto: Sagnlandet
gallery icon

Se billedserie

Så er de frivillige gået i gang i Sagnlandets værksted med at sy dragter til brug på Island i første afsnit om stenalderen i DR?s storstilede projekt Historien om Danmark. Foto: Sagnlandet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sætter fingeraftryk på DR's kæmpesats »Historien om Danmark«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sætter fingeraftryk på DR's kæmpesats »Historien om Danmark«
Lejre - 09. februar 2017 kl. 10:24
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagnlandet Lejre har fået en vigtig rolle som samarbejdspartner med DR i den meget store satsning, tv-serien »Historien om Danmark«, der starter i april i år. Sagnlandets ekspertise præger tre afsnit i serien, skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

Det startede i 2014 med, at arkæolog og formidler i Sagnlandet, Tania Lousdal Jensen læste om en af de største satsninger, DR nogen sinde har sat i søen: Historien om Danmark. En tv-serie i 12 afsnit om landets historie fra stenalderen og op til nu.

Sidst DR fortalte historien om Danmark var i 1982 med Erik Kjersgaard som vært. Meget er sket i verden og Danmark siden, og teknikken i formidlingen af historisk stof er voldsomt forbedret, samtidig med at nye indfaldsvinkler og mulige partnerskaber kan sætte glød til en Danmarks-serie.

Så Tania Jensen ringede til DR og fortalte om Sagnlandets ekspertise på fortiden. Det gav pote, og et meget givtigt samarbejde blev sat i gang mellem Sagnlandet og DR om tv-serien.

Sagnlandet er involveret i det første afsnit om stenalderen, der sendes i den bedste sendetid søndag klokken 20 på DR i april - den endelige dato meldes snart officielt ud. Desuden har Sagnlandet været meget involveret i afsnittet om bronze- og jernalderen og afsnittet om vikingetiden.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk