9. august 2020
Lejre Kommune har godkendt planerne, og nu venter fire ugers klagefrist, inden arbejdet kan gå i gang. Foto: Agnete Vistar
Lejre Kommune har godkendt planerne, og nu venter fire ugers klagefrist, inden arbejdet kan gå i gang. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan skal vandløbene restaureres: Godkendt af kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan skal vandløbene restaureres: Godkendt af kommunen
Lejre - 14. juli 2020 kl. 08:49
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Center for Teknik og Miljø i Lejre Kommune har godkendt en ansøgning om vandløbsrestaurering i Langvad Å og Kornerup Å. Projektet omfatter følgende fem punkter.

For det først vil man etablere en gydebanke ved Øm, hvor man på strækningen øger bundbredden fra to og en halv meter til tre meter, der graves af vandløbsbunden og udlægges gydegrus og sten.

Andet punkt er udlægning af strømkoncentratorer og grus vest for Øm, hvor den nuværende bredde på omkring tre meter meter indsnævres til to og en halv meter, som er den regulativmæssige bundbredde.

Der vil blive foretaget en ombygning af bund og udlægning af grus og sten ved Klostergårdsvej, hvpor vandløbsbunden ombygges for at fjerne flere stejle styrt, og der udlægges sten og grus.

Ydermere vil der blive foretaget en ombygning af bund og udlægning af grus og sten opstrøms ved Ledreborg Allé, hvor der foretages en begrænset tilretning af vandløbsbunden og udlægges sten og grus, med henblik på at minimere udstrækningen af dybe, stuvede partier på vandløbet og hermed skabe større variation og dynamik. Der graves lidt af toppen af stenbanker og der udlægges sten og grus.

Sidst, men ikke mindst vil der blive fjernet brinksikring og ombygning af bund og udlægning af grus og sten ved Ravnshøjvej. Her vil der på cirka 10 meter fjernes en brinksikring af sten i højre side af vandløbet for at give vandløbet mulighed for at erodere frit i svinget og understøtte naturlig slyngning af vandløbet.

Formålet med projektet er at bidrage til, at vandløbet kan opfylde målsætningen om god økologisk tilstand for fisk, smådyr og planter. De fysiske forhold bliver forbedret, og der bliver skabt større variation og dynamik i vandløbet ved at anlægge gydebanker, omlægge vandløbsbund, udlægge sten og gydegrus og fjerne en brinksikring.

Den 8. juli blev der truffet afgørelse om, at projektet ikke vil påvirke miljøet væsentligt og derfor ikke er omfattet af krav om miljøvurdering.

Projektet har været i høring og er nu godkendt af kommunen. Dermed kan arbejdet påbegyndes, så snart klagefristen er ovre. Afgørelse kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Der er 4 ugers klagefrist fra afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefristen altid fra denne dato. Datoen for godkendelse er den 10. juli 2020.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk