25. maj 2020
Mod slutningen fremviste grupperne de ideer og forslag, som de havde diskuteret ved de forskellige borde. Foto: Daniel Sennek
gallery icon

Se billedserie

Mod slutningen fremviste grupperne de ideer og forslag, som de havde diskuteret ved de forskellige borde. Foto: Daniel Sennek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan kan Hovedgaden fornyes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan kan Hovedgaden fornyes
Lejre - 22. august 2019 kl. 18:16
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Godt 30 mennesker var mødt op til en workshop, hvor man kunne være med til at udvikle Hovedgaden i Hvalsø. Målet er at gøre Hovedgaden grønnere og mere trafiksikker for alle.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Der blev fremlagt et skitseforslag af arkitektfirmaet SLA, hvor der blev fremvist og fremlagt konkrete ideer, som er blevet udarbejdet angående fornyelsen af Hovedgaden.

Der var fem tiltag på tapetet tirsdag aften, hvor de blev fremlagt en efter en. Gennemgribende for de fem tiltag midt i Hvalsø er, at der skal skabes en sammenhæng på hele Hovedgaden. Punkt A er ved viadukten, hvor forslaget er ny belægning, beplanting på skråningen, samt en renovering af gelænderet. Punkt B er omkring smutvejen til søen fra Hovedgaden, hvor SF-stenene skal fjernes, der skal laves en hæve flade med bump, der skal sagtne farten, ligesom der skal etableres mere grønt.

Punkt C er Søtorvet ved Hovedgaden, hvor forslaget er en hævet flade som ved smutvejen, et stort plantebed og en fodgængerovergang. Punkt D er 1804-pladsen, hvor forslaet går på at få mere plads til grønt, en hævet flade igen - og lukke Skolevejen helt for trafik, der kun ville skulle bruges til vareindlevering. Man vil i stedet køre ind til p-pladsen ved Brugsen direkte fra Hovedgaden. Det sidste forslag var punkt E ved den nedlagte busplads. Her skal der igen etableres en hævet flade og busholdepladsen skal laves til et stort naturbed.

- Vi laver denne her workshop og hele bysamarbejdet, fordi vi ikke mener, at vi bare skal skabe byen. Vi stiller mandskab og redskaber til rådighed for byens borgere, som så kan være med til at skabe det byrum, som de selv skal bruge. De kan skabe byen gennem den viden, som de besidder, siger bysamarbejdets sekretær Bjørn Henrichsen, der var med til at styre slagets gang til workshoppen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk