8. april 2020
Den kommende film Krudttønden om terrorangrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i København i 2015 vises den 13. marts. PR-Foto
Den kommende film Krudttønden om terrorangrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i København i 2015 vises den 13. marts. PR-Foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så er filmfestivalens program klart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er filmfestivalens program klart
Lejre - 17. februar 2020 kl. 11:57
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø Bio er igen i år rammen om årets FilmFestiHvalsø den 13., 14. og 15. marts, og det sker med superaktuelle instruktører og skuespillere til stede. Det skriver DAGBLADET Roskilde mandag.

Fokus er igen på nye danske film, der præsenteres af filminstruktører og skuespillere de tre dage. Både nye navne og driftsikre velkendte navne er på plakaten, når filmfestivalen sætter gang i billetsalget den 25. februar klokken 18. Vil man sikre sig billetter til galla-forestillingen den 14. marts, så skal man sidde klar ved skærmen til hurtig aktion; sidste år blev gallaforestillingen udsolgt på tre minutter.

FilmFestiHvalsø åbner den 13. marts med en film, som er blevet imødeset med stor interesse, nemlig Ole Chr. Madsens Krudttønden, inspireret af terrorangrebet på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge i februar 2015. Ole Chr. Madsen præsenterer selv filmen.

Lørdag den 14. marts klokken 14 er der premiere på den nye danske film, Kød & Blod, som blev udtaget til Berlinalen i »Panorama«, der er en sektion med fokus på anderledes og modige film. Instruktøren Jeanette Nordahl præsenterer filmen, der er hendes spillefilmsdebut, sammen med skuespillerne Elliott Crosset Hove og Sandra Guldberg Kampp.

Lørdagen byder traditionen tro på en ny dansk gratis kortfilm, Mellem sten og et hårdt sted, der præsenteres af instruktør og manuskriptforfatter Mads Koudal og producer Christopher Jermiin Anker. 81-årige Birthe med tiltagende demens (spillet af Ghita Nørby) tvinges til at give slip på sin datter, med Downs syndrom. Filmen har vundet en pris for bedste kortfilm i Sydkorea.

Gallaaftenen den 14. marts indledes med et treretters måltid fra Skoemagerkroen klokken 19. Herefter er der snigpremiere på den nye danske film, Undtagelsen, baseret på Christian Jungersens bestseller-roman. Instruktør Jesper W. Nielsen præsenterer filmen sammen med skuespiller Amanda Collin, kendt fra En Frygtelig Kvinde, der gav hende en Robert og en Bodil.

Søndag den 15. marts lægges der klokken 10 ud med en familieforestilling, hvor man kan møde Vigga fra Gooseboy (Frida Lunaa Roswall Mattson) og Sus fra Julestjerner (Martine Ølbye Hjejle). Wikke & Rasmussen taler med dem om deres roller og om, hvordan filmen blev til.

FilmFestiHvalsø løb i øvrigt første gang af stablen i 2004.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk