24. august 2019
Den store udbygning i Lejres større byer, som her Valdemarsgaard i Lejre by, har fået kommunen til at vokse markant i indbyggerantal. Foto: Agnete Vistar
Den store udbygning i Lejres større byer, som her Valdemarsgaard i Lejre by, har fået kommunen til at vokse markant i indbyggerantal. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Runder snart 28.000 indbyggere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Runder snart 28.000 indbyggere
Lejre - 13. februar 2019 kl. 10:59
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune har klart den største tilvækst af indbyggere på Midtsjælland, målt i procent i forhold til kommunens eget indbyggerantal. Det skriver DAGBLADET Roskilde onsdag.

Den kraftige udbygning i Lejre by, Hvalsø og Kirke Hyllinge begynder således for alvor at slå igennem, og man kan rigeligt forvente, at tilvæksten af indbyggere i kommunen fortsætter. Lejres befolkning er nu på 27.775 indbyggere.

Lejres tilvækst fra første kvartal i 2018 til nu var på 231 indbyggere, hvilket svarer til 0,84 procent. Det gør kommunen til én af de kommuner i landet, som havde den største procentuelle tilvækst sidste år, omend Lejre ikke havner i Top 10.

Det viser spritnye tal fra Danmarks Statistik, som er offentliggjort af »Byens Ejendom Aps«, som er et videncenter for byudvikling. Tilvæksten i Lejre er procentuelt større end i Køge, Roskilde, Frederikssund og Holbæk, som er de kommuner, Lejre grænser op til.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk