16. december 2017
De sorte huller på kortet er postnumre, hvor under halvdelen af borgerne og virksomhederne har adgang til 100mbit/s download og 30mbit/s upload. I de røde områder er det mindre end 67 procent, altså totredjedele.
De sorte huller på kortet er postnumre, hvor under halvdelen af borgerne og virksomhederne har adgang til 100mbit/s download og 30mbit/s upload. I de røde områder er det mindre end 67 procent, altså totredjedele.
Foto: Grafik: Stine Kjøng Seidenfaden (på baggrund af tal fra tjekditnet.dk.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Private initiativer til bedre net vinder frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Private initiativer til bedre net vinder frem
Lejre - 10. oktober 2017 kl. 11:09
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange steder i Lejre går beboerne sammen i forsøg på at få bedre internet - både trådløst bredbånd, kabel og fibernet findes nu rundt om i Lejre, skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

arrow Læs også: Lejre er et sort bredbåndshul

For eksempel er beboerne i Kirke Saaby og Vester Såby gået sammen om at få bedre net via fibernet. Men også trådløs bredbåndsdækning har vundet frem de seneste år i Lejre som en løsning, der kan tilgodese områdets små byer og landområder.

For eksempel har Osted Nettet de sidste fire år udbygget trådløs bredbåndsdækning i Sæby, Ll. Karleby, Osted, Osager, Rorup, Lejre-Allerslev, Gøderup, Kattinge, Herslev og Kisserup. Og Skywire har i et år leveret trådløs dækning i Gevninge-området, med en radius op til 5 km.

Kabelbaseret bredbånd er bygget ud nogle steder i Lejres område de sidste par år. Man kan få hurtigere forbindelse med bredbånd gennem telefonstikket (TDC) i Sæby-Gershøj området. Det samme gælder i Kattinge og Herslev samt Lyndby Strand.

arrow Se kort: Sjælland plages af sorte internet-huller
09. oktober 2017 kl. 11:57 Opdateret: kl. 21:12
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk