24. november 2020
Jelling var samlingspunkt for hele sydskandinavien og indgår i Lejre Museums foredragsrække ?Her blev Danmark født?, som nu live streames. Grafik: Gert Gram. Datagrundlag: Peter Jensen, Arkæologisk IT, AU
Jelling var samlingspunkt for hele sydskandinavien og indgår i Lejre Museums foredragsrække ?Her blev Danmark født?, som nu live streames. Grafik: Gert Gram. Datagrundlag: Peter Jensen, Arkæologisk IT, AU
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Populær foredragsserie udsolgt - nu livestreames den

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Populær foredragsserie udsolgt - nu livestreames den
Lejre - 28. oktober 2020 kl. 09:53
Af Daniel Sennek

Der er udsolgt til de fysiske pladser til næste foredrag i den meget populære foredragsrække på Lejre Museum: Her blev Danmark født.

Antallet af pladser er på forhånd reduceret for at sikre, at gæsterne kan holde indbyrdes afstand, så nu livestreamer Lejre Museum arrangementet og tilbyder billetter til digital adgang til en reduceret pris.

Museumsinspektør på Lejre Museum Isabella No'omi Fuglø ser frem til at kunne byde museets brugere velkommen online.

- Vi er rigtig glade for at kunne invitere vores brugere indenfor via livestream. På Lejre Museum er det vigtigt for os at udvise samfundssind og overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Derfor glæder det os, at vi på denne måde kan være med til at holde gang i kulturlivet og alt det, der binder os sammen med stærke kulturoplevelser - under sikre forhold, fortæller Isabella No'omi Fuglø.

Dermed kan alle få historien hjem i stuen, når arkæolog, ph.d. Mads Dengsø Jessen fremlægger den nyeste viden om palisade, skibssætning og trelleborghuse i Jelling og fortæller, hvordan de kan dateres og fortolkes. Han vil lægge særlig vægt på Jelling som et område den tidlige kongemagt har lagt tid og kræfter i og på Jellings rolle som samlingspunkt i Sydskandinavien - for et rige siden kendt som Danmark. Foredraget vil også inddrage de nordeuropæiske magtforhold, som satte sit præg på monumentets opbygning og påvirkede kongemagtens beslutning om at manifestere sig på netop dette sted i sidste halvdel af 900-tallet.

Det fysiske arrangement kan fortsat gennemføres trods regeringens seneste restriktioner, da det på lige fod med flere koncerter er omfattet af en undtagelse, fordi publikum sidder ned og kigger i samme retning. Der er påbud om mundbind, når man bevæger sig ind og ud af lokalet.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk