7. marts 2021
Hele Lejres kommunalbestyrelse står bag en vedtagelse om, at de seks fagudvalg skal reduceres til fire, og at hvert medlem skal have sæde i ét udvalg. Arkivfoto: Agnete Vistar
Hele Lejres kommunalbestyrelse står bag en vedtagelse om, at de seks fagudvalg skal reduceres til fire, og at hvert medlem skal have sæde i ét udvalg. Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere vil have færre udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil have færre udvalg
Lejre - 22. februar 2021 kl. 11:45
Af Agnete Vistar

Fra næste år bliver der kun fire politiske fagudvalg i Lejre Kommune mod de seks, der findes i strukturen nu. Og alle politiske møder i de stående udvalg holdes på samme ugedag.

Der er nemlig blevet vedtaget nye principper for, hvordan Lejres politikere organiserer sig i udvalg og mht. vederlag. Det skal gælde for den nye kommunalbestyrelse, som vælges i november i år, og den nye struktur får virkning fra den 1. januar 2022.

To af de stående udvalg forsvinder, så der bliver fire stående udvalg med fem medlemmer i hver. De to udvalg, der »forsvinder«, bliver erhvervs- og turismeudvalget, og job- og arbejdsmarkedsudvalget.

Erhvervs- og turismeudvalget løftes efter alt at dømme i stedet op i økonomiudvalget - maskinrummet, som det populært kaldes - mens job- og arbejdsmarkedsudvalget lægges sammen med social, sundheds- og ældreudvalget.

De fire stående udvalg bliver, ud over social, sundheds- og ældreudvalget: kultur- og fritidsudvalget, teknik- og miljøudvalget samt udvalg for børn og ungdom. Økonomiudvalget får syv medlemmer.

Hvert medlem af kommunalbestyrelsen får ét udvalg (et par stykker får to, inklusive økonomiudvalget). Og de politiske fagudvalgsmøder holdes på samme ugedag; som er reserveret til politisk arbejde.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk