29. januar 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet følger op på borgernes tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet følger op på borgernes tryghed
Lejre - 19. juli 2019 kl. 11:49
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden årsskiftet har Midt- og Vestsjællands Politi fulgt op med 41 tryghedsskabende henvendelser til borgere i Lejre Kommune, der på den ene eller anden måde har haft kontakt til politiet.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Midt- og Vestsjællands Politi er en af de politikredse, der har lavet flest tryghedsopfølgninger med borgerne - et koncept, der er en del af den tidligere justitsministers udspil om »nærhed og tryghed"«

I alt er der i Danmark lavet 6.355 tryghedsopfølgninger, hvor Midt- og Vestsjællands Politi står for 1.178 af disse. Og i Lejre Kommune er det blevet til 41. Det viser tal fra Rigspolitiet.

- Vi tager alle henvendelser fra borgerne alvorligt, og i nogle tilfælde kan politiet ikke svare på henvendelsen på den måde, som borgeren måske ønsker. Derfor sørger vi meget ofte for at følge op og høre borgeren, om der kunne være andet, vi kan hjælpe med, om problemet er blevet løst, eller om de føler sig mere trygge, efter politiet har været indblandet i sagen, siger vicepolitiinspektør John Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Tryghedsopfølgningerne kan enten være ved personligt fremmøde eller telefonisk kontakt alt efter henvendelsen.

Det overordnede formål med tryghedsopfølgning er ifølge Rigspolitiet, at borgerne skal føle sig trygge og tilfredse med politiet. Desuden kan ofre for kriminalitet eller utryghedsskabende adfærd i lokalområdet have god brug af en efterfølgende politimæssig kontakt.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde fredag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk