20. oktober 2020
»Kongerækken« og Lejre Museum står bag den populære podcast med fem afsnit om sagnkongerne fra Gl. Lejre. Fra venstre: Isabella Fuglø, Tom Christensen, Julie Nielsen, Hans Erik Havsteen og Anders Olling. Foto: Karina Bude
»Kongerækken« og Lejre Museum står bag den populære podcast med fem afsnit om sagnkongerne fra Gl. Lejre. Fra venstre: Isabella Fuglø, Tom Christensen, Julie Nielsen, Hans Erik Havsteen og Anders Olling. Foto: Karina Bude
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Podcast-serie om sagnkonger runder 50.000 afspilninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Podcast-serie om sagnkonger runder 50.000 afspilninger
Lejre - 03. juli 2020 kl. 18:21
Af Agnete Vistar

Sagnkongerne fra Lejre har igen fået en plads i Danmarkshistorien i nye podcasts fra »Kongerækken« og Lejre Museum. De populære afsnit har netop rundet 50.000 afspilninger, skriver DAGBLADET Roskilde fredag.

- Det er godt nok gået hurtigt at nå sådan et flot tal denne gang. Det er et tegn på, at der er rigtig stor interesse for historien om det allertidligste Danmark. Det skyldes selvfølgelig de fascinerende sagn om store kæmper og tapre skjoldmøer, men også, at vi i disse år får rigtig meget ny viden om denne del af Danmarkshistorien, fortæller Anders Olling.

Anders Olling og Hans Erik Havsteen står bag podcastserien »Kongerækken« hos Politiken Historie og har udsendt fem nye afsnit i samarbejde med Lejre Museum, som er en del af museumsorganisationen ROMU.

I de nye afsnit udvides kongerækken med sagnkongerne fra Lejre, med skikkelser som Kong Skjold, Rolf Krake og Frode Fredegod. Sagnkongerne har længe været afskrevet som fri fantasi, dels fordi sagnene var så farverige, og dels fordi man ikke havde beviser for, at sagnkongerne rent faktisk han have eksisteret.

- Men fra midten af 1980'erne fandt man arkæologiske spor, som tydede på, at sagnene om kongerne i Lejre muligvis var mere sande, end man hidtil havde troet, forklarer museumsinspektør Isabella No'omi Fuglø. Gennem tre årtier afdækkede Lejres arkæologer spor fra en række store kongehaller fra jernalderen og vikingetiden. I 2009 fandt de sporene af en hal på 61 meter, hvilket gjorde den til Danmarks største hal fra vikingetiden.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk