20. juni 2021
Lokalplanområdet, hvor den nye daginstitution skal bygges, er markeret med rød streg. Lejre Kommunes materiale
gallery icon

Se billedserie

Lokalplanområdet, hvor den nye daginstitution skal bygges, er markeret med rød streg. Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plan for stort børnehus løbes i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plan for stort børnehus løbes i gang
Lejre - 18. maj 2021 kl. 09:36
Af Agnete Vistar

Nu skal det gå tjep. En spritny stor daginstitution er på vej i Ejby, og en lokalplan er i sin vorden. Politikerne i teknik- og miljøudvalget har studeret forslaget og tilføjet et par passus'er, herunder om at farven sort ikke må dominere byggeriet.

Når kommunalbestyrelsen har set på sagen senere i maj, sendes forslaget ud i høring i fire uger.

Med byggeriet, der ifølge formand for Udvalg for Børn og Ungdom, Thomas Bisgaard (R), skal stå klar midt i 2022, bliver der plads til 100 børn. Den nye daginstitution kommer til at ligge øst for Bramsnæsvigskolen og hallen på et kommunalt jordstykke på 9.300 kvadratmeter, der indtil nu har været brugt til landsbrugs-dyrkning.

Daginstitutionen skal fysisk erstatte de to nedslidte børnehaver i Ejby, Hyllebjerget og Rollingen. Den skal derfor kunne rumme de nuværende pladser/børn i de to institutioner, samt yderligere børn, der måtte komme til.

Det nye børnehus må ikke overstige syv meter i højden, målt fra et fastlagt niveauplan. Og byggeriet må max opføres i én etage. Lokalplanen giver mulighed for at opføre daginstitutionen med facader i mursten, med vandskurede eller pudsede overflader eller helt i træ. Større facadeelementer i glas, aluminium, stål eller lignende kan indpasses i facaderne.

Børnehuset vil som udgangspunkt blive placeret så tæt på skolen som muligt for at bevare så meget som muligt af udsigten til skovbrynet og det kuperede landskab set fra Ebbemosevej/Ebbemosen.

Børnehuset får vejadgang via Ebbemosevej. Det bliver som grusvej eller med permeabel belægning med en bredde på mindst fire meter. Der udlægges også et p-areal til personalet.

Lokalplanen lægger op til, at de sidste 50-100 meter til institutionen skal ske til fods eller på cykel, fordi det ikke være muligt at køre helt hen til institutionen i bil.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk