20. januar 2021
Det med rødt afgrænsede område er på 7500 kvadratmeter, og her skal det nye børnehus ligge. Bøgebakken Ældrecenter ses nederst i venstre hjørne. Lejre Kommunes materiale
gallery icon

Se billedserie

Det med rødt afgrænsede område er på 7500 kvadratmeter, og her skal det nye børnehus ligge. Bøgebakken Ældrecenter ses nederst i venstre hjørne. Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plan for nyt børnehus tager form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plan for nyt børnehus tager form
Lejre - 26. juni 2020 kl. 11:46
Af Agnete Vistar

Ja det går hurtigt. I aftes besluttede kommunalbestyrelsen i Lejre - på deres virtuelle, streamede møde - at sende en lokalplan i høring for det kommende børnehus nordøst for ældrecentret Bøgebakken. Det skriver DAGBLADET Roskilde fredag.

Det vil blive tvingende nødvendigt med flere pladser i vuggestue og børnehave i Lejre by-området de kommende år, og kommunen ejer meget belejligt jorden ved Bøgebakken. Men en ny lokalplan - og i øvrigt også en dispensation fra skovbyggelinjen - er nødvendig, da området hidtil har været udlagt udelukkende til ældrecenter og ældrevenlige boliger.

Der vil dog fortsat være behov for at reservere plads til en kommende udvidelse af ældrecenteret, så den nye daginstitution skal ligge længst muligt væk fra centeret.

Lokalplanen giver mulighed for at opføre børnehuset med facader i mursten, med vandskurede eller pudsede overflader eller helt i træ.

To scenarier er i spil som adgangsvej - det bliver via Bøgebakkens vej, ikke direkte fra Bispegårdsvej.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde fredag.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk