6. april 2020
Strækningen ud for Borrevejle-grillen og OK Tanken på Hornsherredvej er Lejres farligste. 1,3 millioner kroner sættes af til at ændre og forbedre vejprofilen. Foto: Agnete Vistar
Strækningen ud for Borrevejle-grillen og OK Tanken på Hornsherredvej er Lejres farligste. 1,3 millioner kroner sættes af til at ændre og forbedre vejprofilen. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Penge til ændring af farlige steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Penge til ændring af farlige steder
Lejre - 15. februar 2020 kl. 08:41
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere steder i Lejre Kommune er det utrygt og endda farligt at færdes, især som blød trafikant. Nu er en sag på vej gennem det politiske system i Lejre, som skal sørge for millioner til forbedring af farlige steder.

Blandt andet sættes 1,3 millioner af til at få ændret på vejprofilen på Hornsherredvej syd for Munkholmvej. Dette er et farligt sted, hvor et dødsfald skete for nogle år siden.

På Hornsherredvej syd for Munkholmvej overgår strækningen fra en tosporet strækning til en firsporet i forbindelse med motorvejsramperne. Ved overgangsstrækningen omtrent udfor tankstationen er der meget biltrafik på såvel selve vejen som kørsel til og fra tankstation og butikken - og krydsende bløde trafikanter.

Der er ikke krydsningsmuligheder for bløde trafikanter, der køres med høj fart - og der er ingen vejbelysning på stedet. Stedet opleves meget utrygt og trafikfarligt og er det mest uheldsbelastede sted i Lejre Kommune i de seneste år.

Politikerne i teknik- og miljøudvalget har set på sagen og anbefaler en række arbejder, blandt andet ved Sofiehøj Friskole og på den stærkt trafikerede Hornsherredvej i Lyndby, omkring Højby ved Lejre, i Biltris og fodgængerovergangen ved Meny i Kirke Hyllinge.

Kommunalbestyrelsen skal senere tage endelig stilling til finansieringen.

Se mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk