19. juli 2019
Rød Glente og Kongeørn i luften. Foto: Søren Peter Pinnerup
gallery icon

Se billedserie

Rød Glente og Kongeørn i luften. Foto: Søren Peter Pinnerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På ørnetur med DN til Skåne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På ørnetur med DN til Skåne
Lejre - 16. februar 2019 kl. 09:11
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DN Lejre arrangerer nu en ørnetur til Skåne lørdag den 23. februar klokken 8-18. Fugleguide på turen er ornitolog Søren Peter Pinnerup, som kender fugle og Skåne godt.

I Skåne er der om vinteren mange kongeørn, havørne samt rød glente, musvåge, fjeldvåge og vandrefalk. Ud over rovfugle kan der være svaner, gæs og ænder afhængig af vejret.

På turen kommer man til Börringesjön, Havgårdsjön og Näsbyholmsjön på vej mod Fyledalen, hvor kongeørne yngler i istidsdalen. Desuden er der vildsvin, dådyr samt rød glente og ravn. På vejen hjem besøges Vombsjön og engene omkring Kävlingeåen og Klingavälsåen.

Turens sidste stop er ved Krankesjön med fugletårnet - Silvåkratårnet. Her kan man gå tur i rørskoven eller langs søen. DN anbefaler at have kikkert, evt. fuglebog og madpakker med. Der vil være mindst et par teleskoper med.

Turen er med bus, koster 280 kroner for medlemmer og 320 for andre. Der er afgang fra grus p-pladsen i Lejre by den 23. februar klokken 7.50. Tilmelding til turleder Margrethe Gade på mail: vrmg@mail.tele.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk