24. marts 2019
»Applemoster« Stine Brynskov sammen med børnene, der her er i gang med at presse æblemost ud af den kværnede æblemasse. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

»Applemoster« Stine Brynskov sammen med børnene, der her er i gang med at presse æblemost ud af den kværnede æblemasse. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På æblerov midt i nationalparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På æblerov midt i nationalparken
Lejre - 20. september 2018 kl. 09:58
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Æbler er ikke bare æbler. Der findes masser af fine gamle sorter på Ledreborg gods, og onsdag eftermiddag fik 40 SFO-børn fra Allerslev Skole chancen for at lære, hvordan man presser dem til æblemost. Det skriver DAGBLADET Roskilde om torsdag.

Det skete lige midt i nationalparken, og det var da også Nationalpark Skjoldungernes Land, der stod bag denne event, som Ledreborg gods lagde æbler til. Et sjovt, smagfuldt og lærerigt æblemost-event, ikke kun for børnene, men også for pædagogerne, der sammen med børnene ankom efter en halv times vandretur fra skolen til pladsen, hvor Ledreborg Allé og Slangealléen mødes.

- Der står en masse æbletræer herude på Slangealléen, gamle og helt usprøjtede. Vi har fået lov at presse alle de æbler, vi kan samle, fortæller »Applemoster« Stine Brynskov.

Hun har et lille mobilt æblemosteri, som hun kører rundt med til forskellige arrangementer. Blandt andet skal hun til Sankt Hans haven i Roskilde, og snart til Bornholm med mosteriet, der transporteres i en gammel campingvogn.

Naturvejleder i nationalparken, Sofie Clauson-Kaas fortæller, at der står en masse forskellige sorter af æbler her. De får lov at vokse i mange år. Med sig i går havde hun en bog med gamle sorter af æbler - en del af begivenheden i går gik også ud på at få klarlagt, hvilke sorter, der egentlig står herude ved Ledreborg.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk