24. oktober 2020
Sådan kommer fremtiden til at se ud for Kroggård, der ligger på Gershøjvej 2 (ved hjørnet til Hornsherredvej). Lejre Kommunes materiale
gallery icon

Se billedserie

Sådan kommer fremtiden til at se ud for Kroggård, der ligger på Gershøjvej 2 (ved hjørnet til Hornsherredvej). Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Op mod 44 boliger på vej i landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Op mod 44 boliger på vej i landsby
Lejre - 19. september 2020 kl. 09:04
Af Agnete Vistar

To ældre gårde i det østlige Sæby, Kroggård og Duekærgård på henholdsvis Gershøjvej 2 og Gershøjvej 6, er på vej til en helt ny fremtid.

De to gårde ligger lige over for hinanden i starten af Gershøjvej i Sæby. Især Kroggård (den sydlige af dem) er meget synlig som hjørnegård mellem Hornsherredvej og Gershøjvej.

Uafhængigt af hinanden har ejerne af de to gårde barslet med projekter for ejendommene: Gershøjvej 2 skal ifølge planen rives ned, så der kan opføres en ny stor firlænget gård. Og på Gershøjvej 6 skal der efter planen indrettes lejligheder i de overflødiggjorte landbrugsbygninger, samt bygges en ny rækkehuslænge.

Planen for Gershøjvej 2 - Kroggård - går ud på at indrette 28 senior-egnede boliger på den nyopførte firlængede gård.

Planen ser anderledes ud for Gershøjvej 6 - Duekærgård. Her er det hensigten at renovere to overflødiggjorte landbrugsbygninger og indrette 10-12 attraktive lejligheder i dem. Desuden bygge en ny længe med seks rækkehuse.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk