26. juli 2021
Et ekstra spor på Holbækmotorvejen og flere ramper ved Kirke Sonnerup er blandt Lejre Kommunes ønsker i et regionalt trafikudspil. Foto: Kim Rasmussen
Et ekstra spor på Holbækmotorvejen og flere ramper ved Kirke Sonnerup er blandt Lejre Kommunes ønsker i et regionalt trafikudspil. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ønske om førerløse busser, tog og ny motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ønske om førerløse busser, tog og ny motorvej
Lejre - 27. februar 2021 kl. 08:09
Af Agnete Vistar

Flere tog på Nordvestbanen. Flere busser i det attraktive R-net. Og ja tak til at være forsøgskommune for førerløse busser.

arrow Læs også: Debat: Flere veje skal føre til Roskilde!

Det er nogle af ingredienserne, som Lejre Kommunes politikere med stort flertal er gået med til i et høringssvar til KKR Sjællands fælles trafikudspil, »Sjælland Baner Vejen Frem«, som samler en række ønsker til regering og Folketing omkring trafikken.

KKR Sjælland består af borgmestre og nogle byrådsmedlemmer fra de 17 kommuner i Region Sjælland. Udspillet indeholder en stribe forslag til grøn omstilling, herunder kollektiv trafik, i det fremtidige arbejde med udvikling af en bedre infrastruktur i regionen.

Den regionale busbetjening skal styrkes med flere busser i R-nettet - det tilslutter Lejre Kommune sig. Helt konkret ønsker Lejre, at Linje 240 mellem Roskilde og Ringsted opgraderes til en R-linje.

En række tidligere indmeldte projekter holder et stort flertal af Lejres politikere fortsat fast i, når det gælder udspillet Sjælland Baner Vejen Frem.

Det gælder en opgradering af Hovedvejen Ringsted-Roskilde; en ny motorvej mellem Roskilde og Ringsted; en udvidelse af Holbækmotorvejen; samt nye vestvendte og østvendte ramper på Holbækmotorvejen.

arrow Venstre vil kæmpe for motorvej mellem Ringsted og Roskilde
22. november 2019 kl. 19:30 Opdateret: kl. 18:38
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk