16. september 2021
Jørgen Olsen, der er formand for Osted Idrætsforening og badminton, er i fuld sving med at få de sidste detaljer på plads inden starten. Her sammen med Gert Christensen fra PROPA i Roskilde. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Jørgen Olsen, der er formand for Osted Idrætsforening og badminton, er i fuld sving med at få de sidste detaljer på plads inden starten. Her sammen med Gert Christensen fra PROPA i Roskilde. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt tiltag skal give mænd med prostatakræft en pause i hverdagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nyt tiltag skal give mænd med prostatakræft en pause i hverdagen
Lejre - 27. oktober 2020 kl. 19:15
Af Daniel Sennek

- Det gennemgående tema er, at det skal være sjovt. Det skal kunne give noget glæde, socialt samvær og lidt motion, hvor man kan komme væk hjemmefra en hverdag med alvorlig sygdom.

Sådan lyder den korte forklaring fra formanden for Osted Idrætsforening, Jørgen Olsen, når han fortæller om planerne for et helt nyt tiltag i Osted. Her skal der etableres et badmintonhold for mænd, der er ramt af prostatakræft. Et gratis initiativ, der skal give mere glæde og motion i hverdagen som kræftpatient.

Efter planerne skal det nye hold etableres fra årsskiftet. De skulle allerede nu have været i gang, men coronarestriktioner og nedlukningen af Danmark, samt ombygningen af hallen i Osted, satte det hele på pause.

- Vi har imens stille og roligt arbejdet med det her undervejs, hvor vi blandt andet har holdt nogle møder med DGI, hvor der er blevet søgt midler til at komme igang. Det er meget vigtigt for os, at det hele skal være omkostningsfrit for deltagerne, så der skal både søges sponsorer og midler til støtte, siger Jørgen Olsen, der også er formand for Osted Badminton.

Men hvorfor lige sådan et badmintonhold i Osted? Jo, det er, kan man sige, lidt formandens skyld.

- Det er vel nok mit påfund, og jeg kom på det, efter jeg selv blev ramt af prostatakræft. Jeg spiller i forvejen badminton og er formand, og fodbold har de i Roskilde med FC Prostata, så det faldt ganske naturligt at ville lave et badmintonhold. Efter jeg selv er blevet ramt af sygdommen, har jeg fundet ud af, hvor mange, der faktisk er ramt af det, fortæller Jørgen Olsen.

Holdet kommer til at være et formiddagshold, hvor det er ganske gratis at deltage. Det bliver for dem, der er ramt af prostatakræft - og kommer til at foregå enten i Osted Hallen eller i Glim. De sidste detaljer er ved at blive færdiggjort med møder mellem PROPA - Prostatakræftforeningen, og andre interessenter.

- Hos PROPA vil vi meget gerne være med til at samle nogle kræftpatienter til noget aktivt. Det er vigtigt at komme ud og lave noget. Fodbold har vi, så nu snakker vi badminton her i Osted, og det, synes vi, er en fantastisk idé, siger Gert Christensen, der er formand for PROPA Roskilde.

En ting er motionen og det at holde sig lidt aktiv i en svær tid, men det vigtigste bliver den sociale del af det. Der er nemlig ingen hemmeligheder.

- Det er alle nogen, der er ramt af det samme. Selvom sygdommen kan være forskellige, så kender man alligevel hinandens ståsted og kan bruge hinandens erfaringer til en snak om det hele. Derfor er tanken også, at man for eksempel kan spise sammen efter træning og lignende, så man er med til at styrke den sociale del af oplevelse også, siger Jørgen Olsen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk