26. januar 2021
Her ses ét af de otte nye skilte. Skiltet står ved Lavringe Å, hvor man kan læse om landskabet, åen og Allerslev. Privatfoto
Her ses ét af de otte nye skilte. Skiltet står ved Lavringe Å, hvor man kan læse om landskabet, åen og Allerslev. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye vinduer til nationalparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye vinduer til nationalparken
Lejre - 05. august 2020 kl. 08:42
Af Agnete Vistar

Otte nye skilte i Lejre Kommune formidler viden om lokalområdet og fungerer som små vinduer, der viser ud i Nationalpark Skjoldungernes Land. Det skriver DAGBLADET Roskilde onsdag.

Skilte-opsætningen sker som et samarbejde mellem Nationalpark Skjoldungernes Land, Lejre Kommune og Istidsruten.

Skiltene fortæller om lokalområdet og oplevelser i nationalparken, og dermed fungerer de som små indgange eller vinduer til nationalparken og alle de oplevelser, der venter. De er sat op i forbindelse med åbningen af den nye cykelrute, Istidsruten, som er støttet af Nordea-fonden.

Istidsruten er en i alt 380 kilometer lang cykelrute, som løber gennem den sydlige del af nationalparken og videre rundt på Vestsjælland; hele vejen fra Rørvig i nord til Sorø i syd.

Man kan på skiltene læse om, hvordan is og smeltevand formede landskabet, og om den lokale natur og kulturhistorie. Og forbipasserende finder inspiration til oplevelser i området.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk