15. maj 2021
Her ses de steder, hvor den nye slags klimavenlige sfalt skal udlægges. Det gælder blandt andte en strækning på Holbækmotorvejen fra Sonnerup mod fest. Illustration: Vejdirektoratet
Her ses de steder, hvor den nye slags klimavenlige sfalt skal udlægges. Det gælder blandt andte en strækning på Holbækmotorvejen fra Sonnerup mod fest. Illustration: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny slags klimavenlig asfalt skal på strækning på Holbækmotorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny slags klimavenlig asfalt skal på strækning på Holbækmotorvejen
Lejre - 19. april 2021 kl. 11:49
Af Agnete Vistar

En ny slags klimavenlig asfalt skal lægges ud afVejdirektoratet på mere end 100 kilometer strækninger af motorveje og hovedlandeveje over hele landet.

Og ét af stederne bliver de fem kilometer på Holbækmotorvejen i vestgående retning fra Kr. Sonnerup til Kalundborgmotorvejen. Det sker en af de kommende måneder.

Den klimavenlige asfalt er den eneste af sin type i verden, og den kan have stor betydning for bestræbelserne på at gøre noget ved CO2-udledningen fra vejene.

Det skyldes, at klimavenligt asfalt har en glattere overflade og skaber mindre rullemodstand. Det reducerer bilernes brændstof og reducerer CO2. Den mindre rullemodstand har ingen betydning for trafiksikkerheden.

Derudover viser de foreløbige resultater, at den klimavenlige asfalt også har en positiv effekt i forhold til at reducere støjen fra vejtrafikken.

Den klimavenlige asfalt er et nyt, specialblandet produkt, som er udviklet siden 2011 i samarbejde mellem Vejdirektoratet, forskere fra universitetsverdenen samt fra industrien.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk