18. januar 2021
Kristian Isbrand og Karen Larsen foran Grønvirke Butik-Cafe i Kyndeløse Nordmark. Foto: Rita Vestergård
gallery icon

Se billedserie

Kristian Isbrand og Karen Larsen foran Grønvirke Butik-Cafe i Kyndeløse Nordmark. Foto: Rita Vestergård
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny øko-gårdbutik med café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny øko-gårdbutik med café
Lejre - 06. december 2018 kl. 12:01
Af Rita Vestergård

Ny butik-café er åbnet tre dage om ugen v. Kyndeløse af Grønvirke, en del af Herslev Klyngen med øl-edikke, ketchup m.v, skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

- Vi sælger økovarer af egen produktion, fra fødevareklyngen og hjemmelavet mad af Lejre-råvarer, fortæller Kristian Isbrand på Nordmarksvej 1 lige nord for Kyndeløse by.

Han og hans kone, Karen Larsen, arbejder med økologi, fødevarer, forbrug og kommunikation, og Kristian Isbrand bruger sin grafiske uddannelse til at stå for blandt andet magasiner om økologi og fødevarer i Lejre Kommune.

Nu producerer de også økologisk ketchup, sennep og mad-eddike, som professionelle kokke er vilde med.

- Kokke bruger madeddike til at få det syrlige ind i næsten al slags mad, men mange danskere har glemt, hvad man bruger det til. Så det fortæller vi gerne, fortæller Kristian Isbrand.

Grønvirke producerer tre slags øl-eddike, og ægteparret bruger det til næsten al slags mad - for eksempel en lækker æggesalat og andre frokostretter i den nye butik-café.

- Vi sælger ikke vores produkter særligt mange steder, fordi de fordrer en lille fortælling, som vi gerne giver. Vi har også planer om at holde events om et tema med mad. Det kunne være mad med foredrag, sylteværksted eller ølsmagning. Vi har jo øl fra Herslev Bryghus her, fortæller Kristian Isbrand,

Lige denne dag er der i caféen æggesalat med dressing, der er krydret af Grønvirkes egen sennep og en krydderpølse af egen gris, som er lavet af Lejre Pølsemageri i Kirke Saaby eller sandwich med spegepølse med spidskål og pickles.

- Alt er her fra Lejre. Vores grøntsager er fra Stensbølgaard her i Kyndeløse. Pølserne er lavet af grise, vi har på Drejergården hos Karens forældre. Derfor kan man booke os til at holde møder og selskaber både her og på Drejergården, fortæller Kristian Isbrand.

I Grønvirkes gårdbutik kan man købe chokolade fra Friis-Holm, Herslev-øl, Herslev-Grønvirke produkter, Grønvirke-produkter og brændeøl.

Gårdbutikken på Nordmarksvej 1, Kyndeløse, er åben torsdag og fredag klokken 10-18 samt lørdag klokken 10-14.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk