25. juni 2021
Projektstrækningen på Bentsensvej er her markeret med rødt. Opdelingen med gul streg viser projektets vestlige og østlige del - det er den østlige del (til højre) der nu sendes i udbud. Lejre Kommunes materiale
Projektstrækningen på Bentsensvej er her markeret med rødt. Opdelingen med gul streg viser projektets vestlige og østlige del - det er den østlige del (til højre) der nu sendes i udbud. Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal trafikfarlig vej gøres sikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal trafikfarlig vej gøres sikker
Lejre - 08. maj 2021 kl. 11:48
Af Agnete Vistar

Det er med årene blevet stadig mere indlysende, at Bentsensvej i Hvalsø ikke er en sikker vej for bløde trafikanter.

Boligkvarterer i Buske-området er vokset frem med mange familier, flere kommer til med udbygningen i Buske Syd, og der er trafik til savværket og til trælasten.

Det er baggrunden for, at der er lavet et projekt, som skal forbedre trafiksikkerheden på Bentsensvej. Trafiksikkerhedsprojektet, som er lavet af Orbicon-WSP, omfatter blandt andet etablering af fortove og stiforbindelse, supplerende vejbelysning samt etablering af to vejbump og én hævet flade.

Politikerne i teknik- og miljøudvalget har studeret projektet og er blevet enige om, at den nordøstlige del af Bentsensvej sendes i udbud, efter at der er sket nogle tilretninger. En kontrakt med en entreprenør er klar i forsommeren 2021, hvorefter forbedringerne laves i sensommeren.

- Der kommer tre hævede flader/ bump samt fortove på den sydøstlige side. ud for stien (der går til Buske Nord-området, red.), ved Trebiens Allé og helt oppe ved Kjærgårds Allé, forklarer formanden for teknik- og miljøudvalget, Ivan Mott (EL).

- Der vil også komme smart belysning på dette stykke af Bentsensvej, som vil blive meget mere sikker. Men så kommer problematikken med den vestlige del af Bentsensvej, siger Ivan Mott.

Nogen beslutning om den vestlige del af vejen ligger ikke klar endnu. Politikerne i udvalget er enige om, at der skal arbejdes videre på den del af Bentsensvej med et koncept, som svarer til Byvejen i Osted - dvs. med en rødmalet bane til cyklister; eller en 2 minus 1-vej eller lignende.

- Det er den farligste del af Bentsensvej. Der er niveauforskelle, og vejen svinger. Jeg så helst, at farten blev sænket til 30 km i timen - netop sådan et sted, hvor det giver mening. Det er en svær strækning for cyklister, fordi der kommer store køretøjer til og fra Bygma og savværket, og vejen er ikke bred, forklarer Ivan Mott.

- Sikring af Bentsensvej bliver det muliges kunst. Vi gør hvad vi kan, nu hvor det også er blevet besluttet, at der skal komme flere biler fra Buske Syd. Uanset om det bliver benzin- eller eldrevne biler, vil de være der, til ugunst for bløde trafikanter. Gud ske lov bliver det ikke så mange, siger Ivan Mott.

En række lokale aktører er blevet inddraget i projektet: Bysamarbejdet i Hvalsø, flere grundejerforeninger, Bygma, Hvalsø Savværk og Hvalsø Bylav.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk