11. december 2018
25.000 to-kammer skraldespande er på vej ud i Lejre Kommune. Foto: Lejre Kommune
25.000 to-kammer skraldespande er på vej ud i Lejre Kommune. Foto: Lejre Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kommer de nye affaldsspande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kommer de nye affaldsspande
Lejre - 10. marts 2018 kl. 10:53
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune er i fuld gang med at køre de nye todelte skraldespande, 25.000 af dem, ud til borgerne i Lejre Kommune. Dette omfatter 12.500 madaffaldsspande, 12.500 velkomstbreve med sorteringsvejledninger og 2,5 millioner bio-nedbrydelige poser til madaffald, som skal ud til borgerne i forbindelse med den nye affaldsordning, skriver DAGBLADET Roskilde lørdag.

De første borgere i Lejre har allerede fået de nye skraldespande, og kan snart gå i gang med at sortere deres affald i fem dele.

- Den nye affaldsordning kræver tilvænning. Det her bliver også en omvæltning, når vi alle skal til at sende plast, metal, papir og madaffald fra til genbrug. Det kræver nye vaner samt lidt mere plads både i køkkenet og ved boligen. Det tror jeg, vi alle skal vænne os til, siger Ivan Mott (EL), formand for teknik og miljøudvalget.

Mange borgere med huse kan godt belave sig på at anlægge mere plads udendørs til de støre affaldsspande, hvis man ikke allerede har gjort det. I køkkenerne skal man også til at være mere kreativ. Sorteringen begynder jo i køkkenet, og nogle steder bliver det nemmere end andre.

Borgerne får to nye todelte skraldespande i stedet for deres gamle skraldespand til blandet affald. I den ene todelte skraldespand skal borgerne lægge madaffald og restaffald i hver sit rum. I den anden todelte skraldespand skal borgerne lægge plastaffald og metalaffald i hver sit rum. Den bliver formentlig betydeligt mindre benyttet end den første affaldsspand.

Den nuværende spand til papir bliver stående og skal fortsat bruges til papir.

Der skal altså bruges væsentlig mere plads udendørs ved husene end før. Tre spande i stedet for som hidtil to, og to af dem desuden markant dybere end før.

Alle husstande modtager desuden en madaffaldsspand sammen med de nye beholdere, som kan bruges til at indsamle alt madaffald i køkkenet.

Derudover får alle husstande udleveret 200 lysegrønne poser til madaffaldet, som er lavet af bionedbrydeligt materiale. Den nye affaldsordning går i gang den 9. april.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk