18. maj 2021
De orange linjeføringer viser mulige placeringer af en ny jernbane til højhastighedstog. Adskillige går lige gennem Lejre Kommunes områder. Vejdirektoratets materiale, illustration Cowi
De orange linjeføringer viser mulige placeringer af en ny jernbane til højhastighedstog. Adskillige går lige gennem Lejre Kommunes områder. Vejdirektoratets materiale, illustration Cowi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej tak til Kattegatforbindelse gennem Lejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej tak til Kattegatforbindelse gennem Lejre
Lejre - 14. april 2021 kl. 18:45
Af Agnete Vistar

Vejdirektoratet været på besøg i Lejre og opdateret kommunalbestyrelsen om, hvor man står nu, når det gælder Kattegatforbindelsen. Der var ikke lagt op til debat; det niveau var mødet ikke på, fortæller borgmester Carsten Rasmussen (S).

- Vejdirektoratet orienterede kun om, hvilke muligheder, der er på tegnebrættet. Inden udgangen af 2021 kommer der en anbefaling, og der kommer streger på kortet, siger borgmesteren og fortsætter:

- Så snart vi ser nogen som helst streger med en anbefaling, er vi på banen. Indtil da er det svært for kommunalbestyrelsen at gå ud og have en mening om et planlagt projekt, der ikke eksisterer - endnu. Men for mig at se er der ingen tvivl om, at vi ingen interesse har i, at forbindelsen skal gå gennem Lejre Kommune. Der er vist ingen politikere her, der synes, at en Kattegatforbindelse gennem Lejre er et fantastisk projekt, siger Carsten Rasmussen.

Forbindelsen med en ny jernbanelinje til højhastighedstog kan risikere at forløbe lige gennem Lejres fredede landskaber - tæt på Ledreborg, Gl. Lejre og andre værdifulde natursteder som Tempelkrogens vådområder. Enten syd om Ledreborg eller langs Holbækmotorvejen.

En stribe korridorer hen over Sjælland er i spil, og firmaet Cowi er i færd med at lave et detaljeret beslutningsgrundlag for Vejdirektoratet, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen samt Sund & Bælt, efter at firmaet sidste år vandt udbuddet om sagen.

- Lejre har fredede og særlige natur- og kulturlandskaber. Der er ingen steder, man kan placere Kattegatforbindelsen hensigtsmæssigt her. I stedet kan en forbindelse over Ringsted til Kalundborg være mere hensigtsmæssig, idet der allerede er bygget bane fra Køge til Ringsted, beregnet til højhastighedstog, mener Carsten Rasmussen.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk