21. november 2018
Aastrup Kloster ligger i den vestligste del af Lejre og kan blive et stort aktiv for Nationalpark Skjoldungernes Land. Med en genetableret voldgrav og lindeallé vil stedet blive endnu mere attraktivt. Foto: Thomas Vestergaard-Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Aastrup Kloster ligger i den vestligste del af Lejre og kan blive et stort aktiv for Nationalpark Skjoldungernes Land. Med en genetableret voldgrav og lindeallé vil stedet blive endnu mere attraktivt. Foto: Thomas Vestergaard-Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nationalparken rulles ud med mange projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nationalparken rulles ud med mange projekter
Lejre - 18. januar 2018 kl. 11:56
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu rulles Nationalpark Skjoldungernes Land ud, og flere projekter er allerede udført, mens mange forberedes, skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

Her er et udsnit af de mange projekter, som er i svang eller som allerede er udført:

Et af de store fremtidsprojekter omfatter omgivelserne ved Aastrup Kloster i den vestligste del af nationalparken. Tre delprojekter går ud på at genoprette det historiske voldsted ved klosteret, retablere lindealléen på Åkandevej (ca. 300 meter) og udfylde »huller« i lindealléen på Aastrupvej nord for bygningen.

Ynglefugle ved fjorden er i tilbagegang; nogle endda rigtig meget. Nationalparken har lavet en aftale med Thomas Bregnballe, seniorforsker på Aarhus Universitet, for at få afklaret, hvorfor det sker.

Endnu et vigtigt projekt for nationalparken bliver at øge den landskabelige værdi af arealer ved Gl. Lejre. Arealet med afgræsning skal øges med i alt 14 hektar. Rød hestehov skal bekæmpes ved at lade kreaturer og heste græsse helt ned til eller tæt på vandløb i området på udvalgte strækninger. Desuden skal grimme overflødige hegn fjernes for at sikre et mere uforstyrret landskabsbillede, og en shelterplads skabes.

Nogle initiativer er allerede sat i værk. For eksempel er der genskabt et såkaldt fattigkær i samarbejde med Ledreborg gods om naturpleje, dvs. delvis rydning af pile- og birkekrat i et såkaldt fattigkær i Bjergskoven ved Ledreborg.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk