25. juni 2021
Inge Møllehave med alle sagsakterne. I tre år og otte måneder har hun kæmpet for at få ansvaret for sin mands død lagt på den akupunktør, som behandlede Erling Møllehave. Nu har hun vundet sagen. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Inge Møllehave med alle sagsakterne. I tre år og otte måneder har hun kæmpet for at få ansvaret for sin mands død lagt på den akupunktør, som behandlede Erling Møllehave. Nu har hun vundet sagen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møllehave fik ret i sag om dødsfald efter akupunktør-besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Møllehave fik ret i sag om dødsfald efter akupunktør-besøg
Lejre - 07. maj 2021 kl. 05:34
Af Britt Nielsen

Tre år og otte måneders kamp er slut for Inge Møllehave og hendes søn. En kamp der begyndte, da Inge Møllehaves mand, Erling Møllehave døde pludseligt i juli 2017.

Erling Møllehave, som havde blærekræft, havde fået en hikke, som han ikke kunne komme af med.

Kræftlinjen hos Kræftens Bekæmpelse giver det råd, at hikken kunne blive kureret hos en akupunktur, så parret finder en akupunktør i Holbæk.

Erling Møllehave bliver dårlig under behandlingen, så akupunktøren må stoppe og tage nålene ud. Parret tager hjem til huset i Kirke Sonnerup, hvor Erling Møllehave får det dårligere. Fire timer efter besøget hos akupunktøren, er Erling Møllehave død.

- Han var ikke terminal. Han skulle bare af med sin hikke, siger Inge Møllehave og fortæller, at familien tror, at dødsfaldet skyldes et hjertestop.

Politiet informerer familien om, at Erling Møllehave skal obduceres, og det bliver han dagen før bisættelsen.

Da familien kommer sig lidt, begynder Inge Møllehave at undre sig. Hvorfor var det egentlig, at Erling Møllehave skulle obduceres? Det havde familien ikke bedt om.

Familien får derfor aktindsigt i september og finder ud af, at det var Styrelsen for Patientsikkerhed, som bad om obduktionen.

De taler med en læge, som fortæller, at det ikke var et hjertestop, Erling Møllehave døde af. Begge hans lunger var perforeret.

- Vi får at vide, at det er sket før i forbindelse med akupunktur, men ikke med dødelig udgang, fortæller Inge Møllehave.

Menneskeligt at fejle

Så begyndte en lang kamp for at få ansvaret for Erling Møllehaves død placeret.

- Det er jo menneskeligt at fejle. Jeg har ikke ønsket at lynche hele akupunktør-verdenen, men der kan ske fejl, og så skal man vedkende sig det, siger Inge Møllehave.

Efter at Styrelsen for Patientsikkerhed havde politianmeldt akupunktøren, lå sagen længe hos anklagemyndigheden, uden at der skete noget.

Inge Møllehave og hendes søn har haft en god kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor den læge, som var deres primære kontaktperson, anbefalede familien at få deres egen advokat.

- Ellers var der intet sket, siger Inge Møllehave.

Sidste år kom Retslægerådet med en udtagelse, hvor der står, at det var perforeringen af Erling Møllehaves lunger, som var skyld i hans død.

Nej til forlig

På modpartens side har Akupunktørforeningen været involveret.

Inge Møllehave fik et forslag til forlig i august sidste år, som hun afviste, da det ville betyde, at hun ikke måtte fortælle om Retslægerådets udtagelelse.

- Så ville jeg jo forråde dem, som har fulgt sagen. Der er en reel fare ved behandlingen. Det vil min søn og jeg gerne ud med, lyder det fra Inge Møllehave, som konstaterer, at sagen trak ud yderligere et halvt år, fordi Akupunktørforeningens forsikringsselskab hyrede en ekstern advokat.

- Vi skulle have været i retten den 29. marts, men en uge før kastede modparten håndklædet i ringen. Jeg ved ikke, om akupunktøren har fået en bøde. Vores advokat har skrevet, at de har tabt, og du har vundet. Sagen slutter nu for vores vedkommende, siger Inge Møllehave, som ikke har været i tvivl om, at hun skulle blive ved.

- Både min mand og jeg var retfærdighedssøgende, siger Inge Møllehave og indrømmer, at hun har været kørt træt indimellem.

Ikke normal sorg

Sagen har været med til, at der i dag er indskrevet i en lov, hvordan en akupunktør må stikke i et bryst.

- De skal have et vist antal timers erfaring, og så er det noget med at stikke skråt, fortæller Inge Møllehave, som nu vil være åben omkring sagen, men også sammen med sin søn vil arbejde for at komme videre.

- Jeg har ikke haft mulighed for at bearbejde en normal sorg. Da Retslægerådets udtagelse kom sidste år, følte jeg en slags fred. Min mand og jeg var livsvenner, og det har været en vild historie. Jeg føler mig meget i fred med, at jeg har gjort mit bedste, siger Inge Møllehave.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk