12. juli 2020
Der skal virkelig lægges asfalt på i lange baner i Lejre Kommune i år, hvis kommunalbestyrelsen giver grønt lys i aften til ekstra fremrykkede asfaltopgaver på 17 millioner kroner. Arkivfoto: Peter Andersen
Der skal virkelig lægges asfalt på i lange baner i Lejre Kommune i år, hvis kommunalbestyrelsen giver grønt lys i aften til ekstra fremrykkede asfaltopgaver på 17 millioner kroner. Arkivfoto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Masser af asfalt skal lægges i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Masser af asfalt skal lægges i år
Lejre - 26. maj 2020 kl. 12:01
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Aldrig før er så mange veje blevet asfalteret og fortove ordnet på én gang som det kommer til at ske i år i Lejre Kommune. Det skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

For intet mindre end 26 millioner kroner skal der ny asfalt og slidlag på veje, parkeringspladser, stier og fortove - penge, der kommer til rådighed i Lejre Kommune, fordi opgaverne nu kan fremrykkes og fordi der kan gives lånetilsagn.

Dertil kommer de 6 millioner, der allerede blev afsat sidste år på Budget 2020. 32 millioner i alt...

Årsagen til de ekstra fremrykkede penge er, at det usædvanlige lånetilsagn, som KL og regeringen har givet grønt lys til, udelukkende kan bruges til udgifter, som kommunerne reelt afholder i 2020 - og som ligger ud over planlagte aktiviteter i 2020.

Det er en opstramning i forhold til, hvad der blev meldt ud her tidligere under coronakrisen. Og på den baggrund er politikerne nu nødt til at revurdere, hvilke projekter, der skal fremrykkes.

Det går blandt andet ud over den planlagte daginstitution i Ejby. Den udgår af det fremskudte anlægsprogram 2020, da det vil være meget begrænset, hvad man kan nå at få gennemført der. Til gengæld kan der fremrykkes opgaver inden for asfalt, da den slags kan eksekveres hurtigere.

Kommunalbestyrelsen mødes digitalt tirsdag aften for at diskutere denne og mange andre sager.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk