22. oktober 2020
Kirsten Madsen og Bo Sommerlund, der er naboer på Toftevej i Herslev, var blandt skaren af affalds-samlere ved Herslev Strand. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Kirsten Madsen og Bo Sommerlund, der er naboer på Toftevej i Herslev, var blandt skaren af affalds-samlere ved Herslev Strand. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mængden af affald ved stranden skrumper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mængden af affald ved stranden skrumper
Lejre - 20. september 2020 kl. 07:52
Af Agnete Vistar

En kuglegrill! Dog uden låg.
Sokker - en del af dem, fire cifaretskod, tøj, dåsesodavand- og øl og flasker. Men faktisk ikke så meget som tidligere år.

Lørdag havde Lejre VandSport og Nationalpark Skjoldungernes Land arrangeret affaldsindsamling på Herslev Strand i anledning af World Cleanup Day.

Og ihærdige indsamlere af affald ved stranden kan konstatere, at folk er blevet mere bevidste om ikke at smide ting ud i naturen. Det gælder dog ikke ved parkeringspladsen.

Karsten Hansen fra Lejre VandSport begyndte med indsamling af affald for syv år siden:

- Ja det er syvende gang, jeg står her. Og jeg tror, der er skabt en kultur blandt folk, der kommer her - vi finder mindre og mindre skrald hvert år. De første år samlede vi over 100 kilo; nu er vi nok nede på 18-20 kilo, fortæller Karsten Hansen.

Kæresteparret Sif Yndgaard og Wilson Zhou fra Roskilde samlede affald ved parkeringspladsen, og det var de to, der fandt kuglegrillen, smidt i en busk ved parkeringspladsen. Flasker, dåser, toiletpapir, en sok og et par gustne sorte underbukser.

Solvej (tv.) og Hannah gik meget op i at samle affald.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk