20. januar 2021
Indehaverne af Livsstil på Egholm Slot, Katinka Louise Larsen og Anja Bøtker (th.) kan glæde sig over et super år. Her ses de foran den nye udendørs café i haven ved den gamle gartnerbolig. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Indehaverne af Livsstil på Egholm Slot, Katinka Louise Larsen og Anja Bøtker (th.) kan glæde sig over et super år. Her ses de foran den nye udendørs café i haven ved den gamle gartnerbolig. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livsstil: Folk er vilde med den gamle jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livsstil: Folk er vilde med den gamle jul
Opdateret 28. november 2020 kl. 13:44
Lejre - 28. november 2020 kl. 09:35
Af Agnete Vistar

Antik julepynt. Den gamle mormorjul, som forældre og bedsteforældre husker den i et gyldent skær. Klassiske bageopskrifter.

Alt sammen noget, som er ved at blive rigtigt meget eftertragtet, og som folk valfarter til den gamle gartnerbolig for at finde hos Livsstil på Egholm Slot.

Nogle af de mange juleting, man finder her, er ægte gamle, endda antikke, andet sætter sig lidt mellem to stole og er fremstillet senere, i gammel stil, som er genoplivet. Alt sammen i det hyggelige miljø, man finder hos Katinka Louise Larsen og Anja Bøtker.

SN-Brød: - Vi er nu på femte sæson, som er vores bedste nogensinde, og faktisk har det været sådan, at folk er kommet efter den stil generelt, lige siden vi kom. Huset her inviterer jo til det. Du kan komme her, fordi der er så meget plads, og gå og nyde de mange ting. Det her er ikke et sted, man lige kommer forbi - folk bestemmer sig for at komme her, fortæller Katinka Larsen.

Med 26 butikker fordelt på gartnerboligen og folestalden lidt derfra er der masser at gå og kigge på; her kan den unikke julegave findes, og alt det, der gør julen smuk. Én af butikkerne tilhører Christina Mikkelsen, der udelukkende har gamle sager i sin lille bod i gartnerboligen, fra hendes virksomhed »Dengang og Engang«.

Som noget helt særligt på 1. salen i gartnerboligen kan man se et eksempel på ægte »up-cycling« - et begreb, der omfatter ikke blot genbrug af noget gammelt, men opgradering og ny-brug af gammelt materiale.

Nemlig mange små fine glitrende juletræer, der er lavet af gamle smykkesten fra det gamle Tjekoslovaliet før 2. Verdenskrig. Da krigen kom, blev smykkestenene lagt på lager. Efter krigen havde stilen ændret sig, og de lå blot på lger og samlede støv. Indtil nogen startede et projekt op og lavede de små glitrende juletræer af smykkestenene.

Loppesisters har boden på 1. salen.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk