17. januar 2018
Håndværkerne har travlt de sidste uger op til indvielsen af den nye udstilling, Sagnkongernes Lejre på Lejre Museum. I baggrunden ses det digitale vægkort. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Håndværkerne har travlt de sidste uger op til indvielsen af den nye udstilling, Sagnkongernes Lejre på Lejre Museum. I baggrunden ses det digitale vægkort. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejreskattene vender hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejreskattene vender hjem
Lejre - 05. marts 2016 kl. 08:06
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der venter publikum en helt ny, betagende og tankevækkende oplevelse, når Lejre Museum iklæder sig sit nye skrud indvendigt og åbner for offentligheden den 19. og 20. marts, hvor der er gratis entré. Fredagen inden er der indvielse med kulturminister Bertel Haarder.

Det skriver DAGBLADET Roskilde lørdag. Håndværkerne har travlt disse dage. Der saves, hamres og bankes i museets lokaler, der ikke bliver til at kende igen. Museet bygges helt om indvendigt, samtidigt med at den nye udstilling, Sagnkongernes Lejre rigges til, og et digitalt univers bygges op.

Her er nogle af de vigtigste og mest berømte Lejre-skatte »vendt hjem« igen, tæt hvor de blev fundet: den verdensberømte Odinfigur, den syv kilo tunge Mannerupskat samt Gevninge-fundet. Der er speak i rummet, hvor sensorer starter vingebasken fra Odins ravne og fortællinger.

Inde i museet lægger håndværkerne de næste halvanden uge sidste hånd på en tidstunnel. Her fortælles historien om de 500 år, hvor Lejre står stærkt på det arkæologiske landkort.

- Det er to poler, man møder: den episke, eventyragtige sagndel og skjoldungerne; samt den arkæologiske del med de mange arkæologiske fund. Der er to lag i det her, som måske aldrig mødes - eller man kan forestille sig, at de mødes. For der er meget, der tyder på, at historien om kongeriget Danmark fødes her, forklarer Søren Ralkov, der har designet miljøet i udstillingen.

Læs også DAGBLADET Roskilde lørdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk