18. december 2017
Et glimt fra produktionen af grøntsager på Christian Puglisis Farm of Ideas i Abbetved. Jerseykøerne, der laver mælk til mikromejeriet på Nørrebro, ses i baggrunden. Foto: Agnete Vistar
Et glimt fra produktionen af grøntsager på Christian Puglisis Farm of Ideas i Abbetved. Jerseykøerne, der laver mælk til mikromejeriet på Nørrebro, ses i baggrunden. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejre vil være frikommune for fødevarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejre vil være frikommune for fødevarer
Lejre - 23. september 2017 kl. 07:58
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune vil være Danmarks første frikommune på fødevareområdet. Kokke, producenter og landmænd i Lejre oplever nemlig, at fødevarelovgivningen sætter en stopklods for deres virketrang, skriver DAGBLADET Roskilde lørdag.

Kommunen sender nu et brev og et ideoplæg til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V). Ministeren har allerede vist interesse for, at Lejre Kommune kan blive en frikommune for fødevarer. Det skete på Folkemødet på Bornholm i juni, hvor han opfordrede Lejre Kommune til at indsende en motivation for et frikommuneforsøg.

Baggrunden er, at udbuddet i Lejre af lokale fødevarer stiger. Der er skabt nye arbejdspladser på området, også i de mindre landsbysamfund, og flere yngre landmænd slår sig ned i kommunen. Flere gårdbutikker og spisesteder er åbnet, og helt nye typer af samarbejder mellem land og by er udviklet.

Men de nye producenter løber ind imellem panden mod en mur. Kokke, landmænd og fødevareentreprenører oplever, at fødevarelovgivningen og anden lovgivning ikke giver plads til den forandring og innovation, de ønsker med en mere mangfoldig fødevareproduktion.

Et eksempel på, hvordan lovgivningen fungerer som en stopklods for virketrang var, da Fødevarestyrelsen kom forbi Bæst, én af Puglisis fire restauranter, og øjeblikkeligt sagde stop for, at Bæst sender grøntsagsrester fra restaurantens grovkøkken med bilen hjem til Johanne Schimmings Hegnsholdt hønseri. Hegnsholdt leverer samtidigt økologiske æg til restauranten.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk