26. januar 2020
Arkivfoto: Agnete Vistar
Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejre mangler 202 frivillige førstehjælpere til hjertestop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejre mangler 202 frivillige førstehjælpere til hjertestop
Lejre - 13. juli 2019 kl. 12:11
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når familie, kollega eller nabo rammes af hjertestop er det få øjeblikke, der har den store betydning. Danmark Redder Liv er et frivilligt initiativ, som skal sikre at personer med hjertestop hurtigt får hjælp fra frivillige, når der skal ydes livreddende førstehjælp.

Men lige nu mangler initiativet 202 frivillige førstehjælpere i Lejre Kommune, så derfor opfordrer Danmark Redder Liv til, at der i samarbejde med kommune, lokalråd, borgerforeninger og frivillige sættes initiativer i gang, som kan sikre et højt førstehjælpsberedskab.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det er umuligt at svare præcist på, hvorfor vi endnu mangler så mange i Lejre Kommune. Men vi forsøger at udbrede kendskabet til DRL (Danmark Redder Liv, red.) i alle kommuner, både via medier som dækker hele regionen og de mere lokale. Endvidere er vi i dialog med alle kommuner, samtidig med at vi også forsøger at komme i direkte kontakt med lokalforeninger, borgerforeninger og lokalråd. DRL's opgave vil til stadighed være, at der er fokus på at få lokale engageret om projektet og at de sammen med initiativtagerne er med til at udbrede kendskabet til DRL, siger Klaus Nørlem, Generalsekretær Dansk Folkehjælp, der står bag initiativet.

- Helt konkret har vi en målsætning om, at der i hele Region Sjælland er tilknyttet 3.500 frivillige med udgangen af 2019, og at vi for alle kommuner i regionen har minimum 250 frivillige pr. kommune. Her er det tilsvarende vigtigt, at de frivillige er bosat i hele kommunen, således vi få den bedst mulige afdækning af hele kommunen og hermed korte responstider når de frivillige rykker ud til hjertestop, udtaler Klaus Nørlem, Generalsekretær Dansk Folkehjælp.

Er man interesseret i at blive frivillige eller måske danne en gruppe af frivillige i et lokalområde, så kontakt Danmark Redder Liv. som gerne kommer ud og fortæller om initiativet, således at Danmark sammen kan sikre en tryggere hverdag for familie, kollegaer og naboer.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk