23. september 2021
Restauratør og medejer af bygningerne - Poul Bøje Nielsen må knibe sig i armen over at være en del af de 500 års historie. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Restauratør og medejer af bygningerne - Poul Bøje Nielsen må knibe sig i armen over at være en del af de 500 års historie. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Legendarisk kro fejret: 500 års jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Legendarisk kro fejret: 500 års jubilæum
Lejre - 15. september 2021 kl. 11:23
Af Agnete Vistar

200 år ville være flot. 300 år usædvanligt. Men 500 år - et halvt årtusinde - det er vildt.

Skoemagerkroen er ikke blot kåret til Sjællands bedste kro-spisested - den har også en dyb og farverig historie, som man kan blive ved med at dykke ned i. Og det er 500 år siden, at det hele begyndte.

Krybekælderen i den ældste længe er indrettet som vinkælder. Men træder dybt ned i fortiden, når man har entreret den stejle trappe herned, for kampestenene i væggen stammer fra den gang, kroen første gang blev bygget, 1521.

Tirsdag eftermiddag blev der fejret 500 års jubilæum på Skoemagerkroen, og restauratør og medejer, Poul Bøje Nielsen var i fantastisk humør:

- Det er en stor dag! Og jeg er fuld af ærefrygt over, at jeg kan være en lille brik af den store historie. Den her kro er her stadig, og man må knibe sig i armen over at være en del af denne 500 år lange historie. Det er jeg møgstolt over! siger Poul Bøje Nielsen til Dagbladet Roskilde.

Og om aftenen var der fest for 150 mennesker - personale, venner, familie og kolleger, som hyggede sig til musik af Lune Carlsen, der gav den med Gasolin-numre og andet godt.

Kro-teamet kunne glæde sig over, hvad de har opnået. Det er nemlig ikke så lidt. Læs mere i Dagbladet Roskilde onsdag.

Og skulle man have lyst til at læse endnu mere om kroen og dens rige historie, har Ulf Joel Jensen forfattet en stor flot bog - »Skoemagerkroen - 500 år på bjerget«, som blev lanceret i går ved receptionen. Den koster 500 kroner og kan købes over kroens webshop.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk