13. maj 2021
Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsretten finder familiefar skyldig i drab på hustru og idømmer forvaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsretten finder familiefar skyldig i drab på hustru og idømmer forvaring

Samtlige nævninge og de tre dommere fandt den 40-årige Abdul Wahab Kahn skyldig i drab på sin kone, Shasmina Khan. Dommen lyder på forvaring og udvisning af Danmark for bestandigt. Østre Landsret stadfæster dermed dommen fra byretten.

Opdateret 17. marts 2021 kl. 15:25
Lejre - 17. marts 2021 kl. 10:00
Af Christina Ledertoug

Tilbage i april 2020 blev Abdul Wahab Kahn, som tidligere hed Kamran Khan, dømt skyldig i drab på sin 34-årige hustru og vold mod sine tre børn. Samt for at have flere forskellige våben og dopingmidler. Domme ved Byretten i Roskilde lød dengang på forvaring og udvisning for bestandigt

Samme konklusion er Østre Landsret i dag onsdag den 17. marts også kommet frem til. Dermed har to retsinstanser nu fundet manden skyldig i drab på sin kone samt vold begået mod sine tre børn. Og begge retsinstanser har også fundet, at den drabsdømte skal idømmes forvaring og udvises af Danmark for altid.

Derudover mister Abdul Wahab Kahn retten til at arve efter konen, og han får heller ikke del i forsikringerne eller pensionerne i forbindelse med hendes død.
Hverken under skyldskendelsen eller da dommen lød, var der nogen synlig reaktion at spore hos den 40-årige drabsmand.

Anklager Bjørn Sejr var efter domsafsigelsen meget tilfreds med afgørelsen.

- Jeg synes, at det er den rigtige afgørelse, og jeg er meget tilfreds med at landsretten har dømt i overensstemmelse med byretten, lyder det fra anklageren.

Sn.dk ville også gerne have haft en kommentar på dommen fra forsvarsadvokat Jan Schneider, men her var meldingen ”ingen kommentarer.”

arrow Læs også: Anklager i sin procedure: Tiltalte skal dømmes for drab på sin hustru
Forklaring fremstår utroværdig og ganske usandsynlig

Til forskel fra i byretten valgte Abdul Wahab Kahn ved ankesagen i Østre Landsret at afgive forklaring.

Her erkendte han, at han ved enkelte lejligheder havde slået sin hustru, men at han aldrig havde udsat hende for så megen vold, at det skulle kunne føre til hendes død.

I dommerens begrundelse for skyldskendelsen lød det blandt andet, at samtlige nævninge og dommere fandt, at tiltaltes forklaring fremstår, efter vidneforklaringer fra blandt andet børnene, lægelige oplysninger obduktionserklæring samt forklaring fra en overlæge, utroværdig og ganske usandsynlig.

Under dagens retsmøde var en bror til de den drabsdømte samt hans ældste datter mødt op for at overvære domsafsigelsen. Den drabsdømte og hans bror hilste kortvarigt på hinanden, mens der ingen kontakt var mellem datteren og den far, som dræbte hendes mor.

Parret boede i et hus i Nørretoften i Osted, hvor både Shasmina Khan, der tidligere hed Aya Bonde Jensen, og tre børn har levet i et voldsregime, som anklageren kaldte det i sin procedure.

Den 2. oktober 2018 døde Shasmina Khan på Rigshospitalet, hendes gennembankede krop havde givet op. Ifølge anklageren har den dømte udsat sin kone for mishandling gennem mange år.

Ifølge obduktionsrapporten og overlægens forklaring mistænkes det, at Shasmina Khan havde været udsat for grov og systematisk vold gennem flere år. Og havde hun ikke været udsat for denne vold, ville hun ikke have været død, var konklusionen.

Forvaring er sammen med fængsel på livstid den eneste form for frihedsberøvelse uden tidsbegrænsning, når det gælder personer, som ikke er sindssyge.

Mænd og kvinder, der er dømt for personfarlig kriminalitet, kan idømmes forvaring, hvis de anses som særligt farlige.

Inden retten blev hævet blev Abdul Wahab Kahn på begæring fra anklageren, varetægtsfængslet frem til sin afsoning.

arrow Mor til dræbt datter: Jeg så hende med blå mærker
12. marts 2021 kl. 12:27 Opdateret: kl. 12:27
arrow Mor og hustru dræbt: Obduktion viste nye og flere år gamle skader
11. marts 2021 kl. 14:40 Opdateret: kl. 15:40
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk