14. oktober 2019
Fødselaren Mogens Petersen med sin mobile«Dendrokronologi«. Det var i kraft af et nyt job på amtsgården i Roskilde, at han kom ind i kunstens verden, og han har ikke forladt den siden. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Fødselaren Mogens Petersen med sin mobile«Dendrokronologi«. Det var i kraft af et nyt job på amtsgården i Roskilde, at han kom ind i kunstens verden, og han har ikke forladt den siden. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstens organisator runder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstens organisator runder 70
Lejre - 12. september 2017 kl. 12:43
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mogens Petersen, gennem syv år formand for Lejre Kunstforening, fylder 70 år torsdag den 14. september. Han har mere end tre årtiers erfaring som administrator for kunstforeninger i bagagen, skriver DAGBLADET Roskilde i et portræt.

De fleste mennesker på Lejre-egnen kender Mogens Petersen som formand for Lejre Kunstforening. Gennem 32 år har han været involveret i kunst i diverse bestyrelser for kunstforeninger. Men faktisk lå det ikke i kortene, at han skulle beskæftige sig så meget med kunst.

Det var helt andre ting, Mogens Petersen beskæftigede sig med i sit civile liv - først ansat på Gerlev Idrætshøjskole i 1975 efter endt uddannelse i sociologi fra Københavns Universitet, siden ansat i forskellige stillinger i de daværende amter og til sidst tre år i Region Sjælland.

Det var da han i 1985 blev ansat som beskæftigelses-konsulent for unge på Roskilde Amtsgård, at han gik direkte ind i kunstens verden.

- Indtil da var jeg bare alment orienteret om kultur - sang, litteratur, film osv. Men amtsgården var fyldt med kunstværker. Vi skabte en kunstforening for personalet, og jeg sad i bestyrelsen frem til 2006, da amterne blev nedlagt. Jeg blev fanget ind i en interesse, jeg ikke vidste, jeg havde, fortæller Mogens Petersen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk