17. maj 2021
Så går det over stok og sten - på vej ud efter et halvt år i stalden på Møllergården ved Kirke Hyllinge. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Så går det over stok og sten - på vej ud efter et halvt år i stalden på Møllergården ved Kirke Hyllinge. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køer gungrer ud over grønsværen - se alle billederne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køer gungrer ud over grønsværen - se alle billederne
Lejre - 20. april 2021 kl. 07:03
Af Agnete Vistar

Efter et halvt år i stalden på Møllergården blev 200 køer sendt ud i den friske forårsluft mandag. Og der blev kvitteret med glædesdans på grønsværen.

En bedre dag at sætte 200 køer på græs kunne man ikke have valgt. Den lune forårssol bagte ned over Møllergårdens jorder nær Kirke Hyllinge.

Og køerne vidste udmærket, hvad det handlede om. Det sitrede i luften af spænding; der blev muh'et på kryds og tværs, og da Andreas Nielsen åbnede for gærdet, hvor front-troppen af køer var stimlet forventningsfulde sammen, blev der mast bagfra.

De første var lidt forsigtige. Når man nu gik allerforrest af 200 dyr, skulle man efter et halvt år i stalden lige prøve sig frem - og så gik det stærkt. De røde køer strømmede ud, brølende og ellevilde af glæde. Det store saftiggrønne areal mellem gården og Kirke Hyllinge genlød af gungren, mens de mange køer tog et par vilde ture.

Masse-invasionen af turister fra København og Nordsjælland på Økodagen skete hverken sidste år eller i år på grund af coronaen, så landmændene har sat køerne på græs de dage, hvor det passer dem bedst, under hensyntagen til vejret.

Henning Nielsen er femte generation på Møllergården, hvor han er født, helt bogstaveligt. Og glædelig for ham og hustruen Charlotte er det, at sønnen Andreas og datteren Ditte har valgt at gå ind i landbruget. Han og Andreas, som således bliver sjette generation på gården, har lavet et I/S selskab, som omfatter malkekøerne og tre ejendomme med jord - én næsten ved siden af, og én i Sæby, hvor bygningerne nu sælges fra.

Se mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk