21. januar 2021
Formanden for Rye-Sonnerup menighedsråd, Jens Ole Pedersen (th.) sammen med den nye præst i Sonnerup og Rye kirker, Kærne Foersom. Rådet skal nu holde suppleringsvalg. Arkivfoto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Formanden for Rye-Sonnerup menighedsråd, Jens Ole Pedersen (th.) sammen med den nye præst i Sonnerup og Rye kirker, Kærne Foersom. Rådet skal nu holde suppleringsvalg. Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirkevalg: Nogle råd blev fuldtallige - andre skal ud i ekstravalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirkevalg: Nogle råd blev fuldtallige - andre skal ud i ekstravalg
Lejre - 16. september 2020 kl. 11:22
Af Agnete Vistar

Flere steder ved tirsdag aftens menighedsrådsvalg lykkedes det at få valgt et fuldt menighedsråd, mens det andre steder hænger lidt med repræsentanter fra de mindre byer i sammenlagte sogne.

arrow Læs også: Dramatisk menighedsrådsvalg er på plads: Formand står til at ryge ud

Hele 40 mødte op til menighedsrådsvalg i aftes i Hvalsø sognegård. Otte blev valgt til menighedsrådet, og det var så mange, som der kunne være af repræsentanter fra Hvalsø. Mens ingen stillede op fra Særløse. Her skal der vælges to ved et kommende suppleringsvalg.

Menighedsrådene i Lyndby og Kirke Hyllinge blev fuldtallige; ligeledes menighedsrådet i Herslev. Mens der blev valgt syv til menighedsrådet for Gevninge og Kornerup, og det er foreløbig ikke nok. Der mangler to.

I Kirke Såby og Kisserup menighedsråd gik det super i aftes - ni ind fra Kirke Saaby og én fra Kisserup. Et rigtigt godt valg og med tilpas deltagere, så vi ikke sprængte coronareglerne, beretter sognepræst Poul Joachim Stender.

Det gik også rigtig godt i Sæby-Gershøj menighedsråd, hvor der blev valgt fem fra Sæby og tre fra Gershøj, samt to stedfortrædere. 20 var mødt op i konfirmandstuen i Sæby, fortæller sognepræst Helene Rasmussen.

I Sonnerup-Rye sognes valg lykkedes det ikke at blive fuldtallige. Der blev valgt otte. Så nu skal rådet ud og holde suppleringsvalg i oktober. Der kom 15 i aftes til valget, og det er i underkanten, fortæller formand for menighedsrådet, Jens Ole Pedersen.

arrow Topscorer ved menighedsrådsvalg: - Jeg sidder ikke med foldede hænder
20. september 2020 kl. 16:19 Opdateret: kl. 11:41
arrow Provst udtrykker kæmpe glæde ovenpå spændende valgdage
20. september 2020 kl. 07:11 Opdateret: kl. 11:34
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk