18. oktober 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jættestuekoncerter og ringdans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jættestuekoncerter og ringdans
Lejre - 12. juli 2019 kl. 09:46
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hanne Methling inviterer til to helt særlige koncerter i jættestuen i Øm søndag den 21. juli. Klokken 13 tager koncerten afsæt i Jægerstenalderen, men koncerten klokken 15 tager afsæt i Bondestenalderen.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi er med, når vores forfædre går på jagt, samler urter til helbredelse og skærer sig en magisk amulet i rav. Når de gifter sig, når de dør, når de fremstiller et offerkar i ler, bygger jættestuer, hugger redskaber i flint, og en masse andre ting de foretager sig. De gjorde det lige her, hvor vi også bor. Men inde i jættestuen er vi langt fra vores verdens jag og støj. Her er tyst, og tiden har stået stille i over 5.000 år. Det helt rigtige sted at kalde billederne af stenaldermenneskene frem, siger Hanne Methling i en pressemeddelelse.

- Det er de arkæologiske fund, og fortolkningerne af dem, der har sat gang i min indlevelse i stenalderens verden, og hér tager sangene deres afsæt. Musikken er nutidig folkesang med guitar, men du kommer også til at høre instrumenter fra stenalderen: ben-fløjte, tromme og brummer, fortæller hun i pressemeddelelsen.

Det er femte år, at Hanne Methling drager på jættestueturné, og der kommer nye sange til hvert år. I år endnu et par sange for tromme - om ravbjørnen fra Fanø, om solsten på Bornholm, samt en ny fløjtemelodi.

Der vil efter koncerten blive foretaget en ringdans under ledelse af Pia McCormack, hvor alle er velkomne til at deltage. Hver koncert varer 1 time og 45 minutter inklusiv dansen.

Koncerterne henvender sig til voksne, unge og store børn. Der er kun plads til 20 tilhørere pr. koncert, så det er en god idé at tilmelde sig på forhånd hos Hanne Methling på telefon 3082 6013.

Det koster 60 kroner pr person, børn under 16 koster 30 kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk