13. april 2021
Her kan man se, hvor man kan få forbindelse til det kommende fibernet - i områderne Gershøj mod nord, Sæby mod sydvest og Strandlund sommerhusområde øst for Sæby. Lejre Kommunes materiale
Her kan man se, hvor man kan få forbindelse til det kommende fibernet - i områderne Gershøj mod nord, Sæby mod sydvest og Strandlund sommerhusområde øst for Sæby. Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indsjæle skaffer bedre net via fiber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsjæle skaffer bedre net via fiber
Lejre - 08. april 2021 kl. 09:52

En gruppe lokale ildsjæle har indgået en aftale med TDC NET, der til sommer forbinder 880 adresser i Gershøj, Sæby og Strandlund med moderne fibernet.

Hermed får 880 nye adresser i Gershøj og Sæby lagt fiberkabler ned efter aftale med de lokale bylav. Og dermed vil næsten dobbelt så mange husstande i Lejre Kommune være dækket af højhastighedsinternet i form af fibernet i forhold til for bare to år siden. Det oplyser Lejre Kommune.

Aftalen om de nye fibernetforbindelser er kommet i stand som følge af en aftale mellem TDC NET og bylavene i henholdsvis Gershøj og Sæby, som har fået hjælp af kommunen til at komme i gang med processen.

Nu glæder bestyrelsesmedlem i Sæby Bylaug, Inga Steffensen, sig til, at der kommer hul igennem til den lynhurtige internetforbindelse.

- Jeg er virkelig glad for det fremragende samarbejde med vores naboer fra Gershøj Bylaug, som har sikret, at vi kan få adgang til en tidssvarende adgang til internettet. Det kommende fibernet er en fuldstændig uundværlig infrastruktur for de mange freelancere og mindre erhvervsvirksomheder, som har adresse her i byen, siger Inga Steffensen i en pressemeddelelse.

Andre ildsjæle, der går med samme drømme om at få adgang til hurtigt internet, kan få hjælp til at komme i gang ved at kontakte kommunens projektleder for Digital Infrastruktur, Michael Casse.

Omkostningerne til etablering af den kommende fibernetforbindelse afholdes af TDC NET.

I december 2020 havde 93 procent af boliger og virksomheder i Lejre Kommune adgang til 100Mbit download/ 30Mbit upload, hvor der året før var 84 procent. Og tilbage i 2015 var det kun 39 procent.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk