17. maj 2021
Skitse over samlingspunktet, også kaldet lommeparken i Ejby. Øverst tv. fælleshuset, i midten et multiområde, nederst skaterpark og basketbane. Visualisering og ide: Metropolitan Metaculture
gallery icon

Se billedserie

Skitse over samlingspunktet, også kaldet lommeparken i Ejby. Øverst tv. fælleshuset, i midten et multiområde, nederst skaterpark og basketbane. Visualisering og ide: Metropolitan Metaculture
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ildsjæle bag plan om lækkert samlingspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ildsjæle bag plan om lækkert samlingspunkt
Lejre - 16. april 2021 kl. 08:18
Af Agnete Vistar

Et nyt projekt med stor lokal opbakning - en »lommepark« - er i støbeskeen i Ejby. Rigtigt mange mennesker i byen er involveret i projektet, som er tænkt som et samlingspunkt i Ejby.

Det lidt over 3000 kvadratmeter store område skal efter planen ligge ved Bramsnæsvighallen, og det omfatter mulighed for motion, leg og samvær: Et fælleshus, et fitnessområde for både børn og voksne, et borde-bænke område, en multiplads, basketbane, grillområde og skaterpark samt formidlingstavler om vandreture i området.

Arbejdsgruppen bag projektet har talt med kommunen, og alt tyder på, at de får lov at få en plads ved hallen til lommeparken.

Det hele startede for snart to år siden med, at en lille gruppe ildsjæle havde et forslag om et Bevæg dig for Livet projekt - en motionsbane rundt i Ejby. Der indløb en masse input fra aktører, der gerne ville være med, og projektet begyndte at ændre karakter. Et stort møde i hallen med mange aktører, herunder idrætsforeninger, førte til, at der blev brainstormet videre.

- Vi søgte landsbypuljen gennem Ejby Bylaug/ Ejby Byforum om penge til en landskabsarkitekt, der kunne visualisere projektet, og vi har nu fået det første udkast, fortæller Poul Rævdal, oldermand i Ejby Bylaug.

Hovedgruppen bag lommeparken tæller fire-fem mand, mens styregruppen, som har alle tovholderne, tæller 20-25. Mange foreninger og organisationer i Ejby er repræsenteret i styregruppen og endnu flere bakker op. Det gælder også skolen, skolebestyrelsen og SFO'en og daginstitutionerne.

Når arkitekten vender tilbage med prisoverslag, går kredsen bag projektet i gang med at ansøge fonde om finansiering.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk