3. marts 2021
- Bestyrelsen vil arbejde stenhårdt på at skabe de bedst mulige rammebetingelser for idrætsforeningerne i kommunen, siger Lars Dalsgaard, formand for den unge Lejre Idrætsunion. Arkivfoto:  Kenn Thomsen
- Bestyrelsen vil arbejde stenhårdt på at skabe de bedst mulige rammebetingelser for idrætsforeningerne i kommunen, siger Lars Dalsgaard, formand for den unge Lejre Idrætsunion. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idrætsunion har vind i sejlene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idrætsunion har vind i sejlene
Lejre - 16. juni 2018 kl. 14:01
Af Agnete Vistar

Lejre Idrætsunion har vind i sejlene. I oktober 2017 havde foreningen ca. 4.000 medlemmer; nu er tallet steget til 7.470 ud af 11.030 mulige foreningsaktive medlemmer. 30 foreninger af 57 mulige er blevet medlem. Foreningen repræsenterer små 70 procent af kommunens idrætsaktive medlemmer, skriver DAGBLADET Roskilde lørdag.

- Vi har eksisteret rundt regnet et år, men de facto først fra september 2017. Vi er rigtigt glade og stolte over den opbakning, men også ydmyge over for tilliden. Bestyrelsen vil arbejde stenhårdt på at skabe de bedst mulige rammebetingelser og hjælpe med til at skabe en udvikling; og gerne være fødselshjælper for en endnu bedre dialog mellem foreningerne og kommunen, forklarer Lars Dalsgaard, formand for bestyrelsen for Lejre Idrætsunion.

Lejre Kommune har en jumbo-plads i en analyse af idrætsforeningernes rammer og vilkår i de danske kommuner, som Dansk Idrætsforbund har lavet. Gennemsnit for tilskud pr. indbygger i landet er 865 kroner - i Lejre er det 482 kroner. Dette lander Lejre på en 90. plads i Danmark.

- Vi skal gøre en forskel for foreningerne. Det skulle gerne begynde at gå i den rigtige retning. Vi kan konstatere, at der ifølge flere undersøgelser fra DIF og DGI formentlig er et efterslæb i størrelsesordningen 10-12 millioner årligt til idrætsforeningernes område i Lejre, for at vi kan være på niveau med øvrige kommuners gennemsnitlig budgetter for området, siger Lars Dalsgaard.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk