21. september 2020
ET forslag fra Cecilie-Marie Hjemmet om alternative vejføringer. Men måske kunne man lægge en ny vej til Åsen i midterområdet, hvor Hyllegård Høje skal ligge, mener Jens K. Jensen. Lejre Kommunes materiale
ET forslag fra Cecilie-Marie Hjemmet om alternative vejføringer. Men måske kunne man lægge en ny vej til Åsen i midterområdet, hvor Hyllegård Høje skal ligge, mener Jens K. Jensen. Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ide: Byg en biltunnel under banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ide: Byg en biltunnel under banen
Lejre - 07. december 2019 kl. 17:07
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er jo nærmest en helt ny by, der bliver udviklet vest for Hvalsø, med op mod 400 boliger. Alene Hyllegård Høje-projektet omfatter 250 boliger. Og det sker, uden at man har gennemtænkt en vejstruktur for hele det område.

Det siger Jens K. Jensen, næstformand i teknik- og miljøudvalget og ét af to Venstre-medlemmer i teknik- og miljøudvalget i Lejre Kommune.

- Nu er der lavet en plan for en stor gruppe almene boliger (Elverbakken, red.) og hele Frikøbing, og dertil kommer 250 klyngehuse i Hyllegård Høje, samt området med udbygning ved Merianhaven. Det bliver jo helt vildt. Det er ikke forhold, jeg havde regnet med. I min verden kan vi ikke blive ved med at bygge så mange boliger i det område, fastslår Jens K. Jensen.

Han fortæller, at problemet diskuteres meget i Venstres gruppe. En vejføring til Hyllegård Høje bør ikke gå lige forbi naboen, dvs. Cecilie-Marie Hjemmet. Man kan føre den op til Åsen midt i Hyllegård Høje-området, foreslår han.

Men nok så interessant er en ide, som er kastet op i Venstre, nemlig at lægge en ny tunnel for biler under jernbanen.

- Et eller andet skal der gøres på sigt, hvis man skal kunne holde ud at bo i Hvalsø, siger Jens K. Jensen, der henviser til, at al trafik fra Hyllegårdsområdet ledes ud i den sydlige del af Hvalsø, sådan som det ser ud nu.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk