19. januar 2021
Med fem grønne porte, fjernelse af SF-stenene og Københavner-fortov hele vejen gennem byen - og meget andet - kommer Hovedgaden til at få et nyt look. Lejre Kommunes materiale
Med fem grønne porte, fjernelse af SF-stenene og Københavner-fortov hele vejen gennem byen - og meget andet - kommer Hovedgaden til at få et nyt look. Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hovedgade får et nyt look til millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hovedgade får et nyt look til millioner
Lejre - 12. januar 2021 kl. 11:52
Af Agnete Vistar

6,4 millioner kroner ventes at blive sat af til den længe ventede istandsættelse og forskønnelse af Hovedgaden i Hvalsø.

Det er allerede rigtigt mange initiativer, der allerede er sat i værk af ildsjælene bag Bysamarbejdet Hvalsø. Lige fra maling af viadukten og søbænk og bibliotekshave til infotavler for Hvalspestien og blomsterkasser m.m.

Og nu er det så endelig Hovedgaden, der står for tur. Dette har været længe ventet, men det store projekt har været forsinket, fordi det skulle tænkes sammen med seperat-kloakering af vejen. Siden har det vist sig, at dette ikke kan lade sig gøre.

Så nu er en sag på vej gennem det politiske system i Lejre Kommune om istandsættelse af Hovedgaden, hvilket kommer til at koste 6,4 millioner kroner; en ordentlig slat af de 9 millioner, der oprindelig blev sat af til områdefornyelse i Hvalsø.

Desuden frigives 450.000 kroner til andre projekter i byen. Planen er, at anlægget af Hovedgaden går i gang i sommerperioden i år.

Lejres kommunalbestyrelse behandler sagen senere på måneden.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk