12. juli 2020
Grusbandeleder Rune Hylby stiftede Grusbanden for tre et halvt år siden, og den er vokset nu til 940 medlemmer. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Grusbandeleder Rune Hylby stiftede Grusbanden for tre et halvt år siden, og den er vokset nu til 940 medlemmer. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grusbanden nu tæt på 200 vandløbsprojekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grusbanden nu tæt på 200 vandløbsprojekter
Lejre - 28. maj 2020 kl. 11:33
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rune Hylby, der i det civile liv er skolelærer på Osted Skole, stiftede »Grusbanden« for tre et halvt år siden. Hensigten var og er at gøre en indsats for vand- og fiskeplejearbejdet på Sjælland og øerne, skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

I dag har »banden« 940 medlemmer - frivillige, lystfiskere, biologistuderende og familier. Overalt på Sjælland, Lolland-Falster og Møn er de i sving for at gøre livet skønt for især ørrederne. Netværket arbejder med vand- og fiskepleje i samarbejde med kommuner og lodsejere.

Rune Hylby er fortsat bandeleder. Plejen af vandløb er blevet en stor del af hans liv. Han er i den syvende himmel over det store projekt, som løb af stablen onsdag på en 900 meters strækning i den nedre del af Elverdamsåen, i Tempelkrog Syd-området. Et kvantespring i højeste faunaklasse, kalder han det.

- Indtil nu har vi lavet mellem 160 og 200 projekter i vandløbene. Der er ofte flere projekter ad åre i hvert vandløb. Vi har gjort en indsats i mindst 60 forskellige vandløb, fortæller han.

Rune Hylby er med i stort set alle projekterne. I Lejre Kommune er det, udover Elverdamsåen, blandt andet Helligrenden, Tokkerup Å og Ellerenden, der flere steder på strækningerne har nydt godt af bandemedlemmernes indsats.

Læs meget mere i DAGBLADET Roskilde torsdag.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk