4. august 2021
Erik Grip er i godt selskab af både pianisten Henrik Gunde og den  albummet ?Du kom med alt hvad der var dig?. 

(Foto: Michael Abel.)
Erik Grip er i godt selskab af både pianisten Henrik Gunde og den albummet ?Du kom med alt hvad der var dig?. (Foto: Michael Abel.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grip i godt selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grip i godt selskab
Lejre - 10. maj 2021 kl. 09:05
Af Tomas Skov

De fleste kan synge med på nyklassikeren 'Du kom med alt det der var dig', som Jens Rosendal skrev, da han i en alder af 50 sprang ud som homoseksuel og erklærede sin kærlighed til sin yngre kæreste. Mandag 3. maj udkommer Erik Grip med 12 sange med tekster af Jens Rosendal på albummet af samme navn.

- Vi var ikke i tvivl om, at Erik Grip var den helt rigtige til at ramme den særlige nerve i Jens Rosendals sange, lyder det fra forfatterne Anne Knudsen og Steen Valgreen-Voigt.

De udgav i 2019 bogen 'Du kom med alt det der var dig' om Jens Rosendals liv og forfatterskab på forlaget Gyldendal i 2019, og forfatterne spurgte siden Erik Grip, om han ville lægge stemme til sangene. Den Lejre-baserede Erik Grip tog kontakt til Henrik Gunde, og resultatet af det samarbejde kan nu lyttes på denne nye cd, hvor Erik Grip står for guitar og vokal, mens Henrik Gunde spiller flygel og mellotron.

Glæden og sorgen
Digteren og højskolemanden Jens Rosendal nærmer sig i dag de 89 år. Mange af hans sange kan findes i højskolesangbogen, og de synges vidt og bredt på højskoler og til morgensang landet over. Således var Erik Grip udmærket bekendt med en del af materialet, men niveauet kom alligevel bag på ham.

- Jeg læste teksterne, og det tog mig hvor gode de er. Det er glade, stærke og sorgfulde sange om troen, glæden ved naturen og den overvældende kærlighed. Vi har fat i noget, der er meget specielt, siger visesangeren.

Gode til Grip
Melodierne komponeret af blandt andre Rasmus Skov Borring, Per Warming og Fuzzy er nemme at synge med på, og de ligger tilsyneladende godt til Erik Grips stemme.

- Det er så flotte sange i tråd med det, jeg lavede i starten af 1980'erne med Grundtvig, og jeg er ret stolt af resultatet. Jeg synes ikke, jeg har sunget bedre, og Gunde er fabelagtig på flygel, siger han.

På den baggrund er det kun glædeligt, at ham det hele handler om, Jens Rosendal, er tilfreds med resultatet af anstrengelserne.

- Det er tydeligt, at Erik Grip har sat sig grundigt ind i teksterne og givet dem liv og fylde. Det er en stor fornøjelse at lytte til, siger han.

Det nye album kan købes hos Bog og Idé på Stændertorvet eller via www.grip.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk