16. oktober 2021
Danmissions genbrugsbutik i det sydlige Osted har oplevet forrygende fremgang i de fem år, den har eksisteret. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Danmissions genbrugsbutik i det sydlige Osted har oplevet forrygende fremgang i de fem år, den har eksisteret. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genbrugsbutik fejrer fem år - i dag er den størst øst for bæltet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugsbutik fejrer fem år - i dag er den størst øst for bæltet
Lejre - 27. september 2021 kl. 19:18
Af Agnete Vistar

Det var lidt af et sats at åbne en genbrugsbutik på hele 1000 kvadratmeter i en mindre by som Osted. Men det viste sig hurtigt at være en rigtig satsning. Siden starten for fem år siden er salget steget støt, og butikken er Danmissions mest sælgende butik øst for Storebælt.

Danmission driver 69 genbrugsbutikker landet over, og overskuddet går til den folkekirkelige organisations arbejde for at skabe bedre vilkår for mennesker, lokalsamfund og natur i Asien, Afrika og Mellemøsten.

Butikken i Osted har en meget stor lokal kundekreds, men også faste kunder fra det meste af Sjælland.

Stik mod tendensen var det nemt at få frivillige nok til at starte butikken i 2016. 30 lokale meldte sig som frivillige, og det er steget til 40 frivillige i dag. Men udviklingen er gået så stærkt, at der er behov for endnu flere frivillige. Det fortæller Knud Poulsen, der er frivillig butiksleder:

- Vi ved, at der kan være nogle, der går og overvejer, men er usikre på, om det nu også er noget. Derfor lancerer vi i butikken et nyt tiltag »Frivillig for en dag«, hvor det vil være muligt at få et indblik i, hvad det indebærer at være frivillig. Vi tror det kan hjælpe nogen, at de får mulighed for at afprøve det - helt uden forpligtigelser, siger han i en pressemeddelelse.

Knud Poulsen nævner, at der blandt butikkens frivillige hersker en særlig ånd.

- De frivillige brænder for vores butik, og vi får næsten hver dag ros fra kunder, ikke mindst for den fine orden, som vi gør en dyd ud af. Vi sætter en stor ære i, at tingene skal være i orden, når de sættes til salg. I dag forventer genbrugskunder, at kvaliteten er i orden, og at man kan få en fin service, siger han.

En vigtig faktor for at opfylde kundernes forventning til kvalitet er, at de donationer, som butikken modtager, også er salgbare og i orden.

- Størstedelen af de donationer, der kommer ind, er meget fine. Uden donationer var det ikke muligt at drive butikken, som vi gør, så vi er meget taknemmelige for, at der er så mange, der betænker os, siger Knud Poulsen.

Butikken tilbyder et meget stort varesortiment såsom møbler, tøj, isenkram, legetøj, bøger, CD og DVD, TV og radio, tekstiler, lamper, billeder og meget mere.

Fem års dagen markeres med 40 procent rabat på alle varer i butikken. Tilbuddene gælder i perioden 29. september til og med 2. oktober. På selve fødselsdagen, onsdag den 29. september, byder butikken på kaffe med lidt sødt til.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk