13. december 2017
Overbliksbillede af hallerne på industrigrunden i Øm. Det er hallen mod øst (th.) der er bygget af Bach Gruppen, og materiale i den forbindelse, der er tilkørt grunden med henblik på udfyldning. Lejre Kommunes materiale
Overbliksbillede af hallerne på industrigrunden i Øm. Det er hallen mod øst (th.) der er bygget af Bach Gruppen, og materiale i den forbindelse, der er tilkørt grunden med henblik på udfyldning. Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forurenet materiale er fra Hedehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forurenet materiale er fra Hedehusene
Lejre - 10. august 2017 kl. 10:04
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bach Gruppen er i tvist med en leverandør, der ifølge en nylig rapport har leveret PCB-forurenet materiale til den meget omtalte industrigrund i Øm, hvor Bach Gruppen har bygget en stor hal, skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

- Der er efter vores opfattelse ikke tegn på, at der skulle være PCB i materialet, der er kørt til Øm fra Njalsgade i København, siger Anders Bo Bach, direktør for Bach Gruppens Københavns-afdeling, til DAGBLADET Roskilde torsdag.

Derimod viser tilkørt materiale, som er forurenet med PCB, sig at stamme fra materiale, der har ligget i Hedehusene, og som kommer fra en ekstern leverandør, forklarer han. Det fremgår af en rapport, lavet af Golder Associates, der også er uvildig syns- og skønsmand, udmeldt af retten i Roskilde.

- Vi er rigtigt, rigtigt ærgerlige over, at der er kommet det skin over os, at vi forurener. Vi har fået konstateret, at der er materialer på grunden ved den nybyggede hal i Øm, hvor 1800 tons materiale har et PCB-indhold på over 2 mg/kg, hvilket er over grænseværdien, siger Anders Bo Bach til DAGBLADET Roskilde torsdag.

- Vi kan hverken som grundejer eller virksomhed leve med, at forurening hos os risikerer at skade drikkevandet. Uanset hvordan denne her udredning ender, skal en forurening, som truer drikkevandet, fjernes. Det bruger vi energi på. Så kommer der en regning, der skal betales, og vi er optaget af, at den regning ender hos den rigtige, siger han.

TV2 bragte i september 2016 to udsendelser om mulig forurening af industrigrunden ved Øm fra Bach Gruppens aktiviteter på en grund ved Njalsgade i København, hvor der er revet bygninger ned. Men Anders Bo Bach fortæller til Dagbladet, at Bach gruppen er uforstående over for denne kobling, da der som nævnt ikke er konstateret PCB i materialer på grunden på Njalsgade. Københavns Kommune har ikke fundet noget, og det har Bach gruppen heller ikke selv.

Anders Bo Bach er opsat på at få en aftale med Lejre Kommune om en strategi for, hvad der mere skal undersøges på industrigrunden i Øm.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk