19. oktober 2021
Big brother is watching - politikerne skal beslutte sig for, om de vil have direkte live-transmission fra rådssalen, ligesom en lang række andre kommuner allerede har det. Foto: Agnete Vistar
Big brother is watching - politikerne skal beslutte sig for, om de vil have direkte live-transmission fra rådssalen, ligesom en lang række andre kommuner allerede har det. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formentlig snart direkte tv fra rådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formentlig snart direkte tv fra rådssalen
Opdateret 21. september 2021 kl. 10:08
Lejre - 21. september 2021 kl. 09:54
Af Agnete Vistar

En ny æra indtræffer, når - eller hvis - Lejres møder i kommunalbestyrelsen kan følges direkte på computer, tablet eller mobil.

Onsdag skal politikerne i økonomiudvalget i Lejre Kommune tage stilling til, om de vil anbefale, at et system skal indkøbes til lyd- og videotransmission fra rådssalen. Dette vil indebære kameraer i rådssalen på Allerslev Rådhus, så borgerne i Lejre - og for den sags skyld andre uden for kommunens grænser - kan følge med i Lejre-politikernes diskussioner.

48 kommuner har allerede fået leveret og installeret et system fra KommuneTV. Lejre Kommune kan meget vel blive den næste kommune, der får oprettet denne mulighed for borgerne.

Ideen har flere gange været diskuteret mellem Lejres politikere de seneste år, uden at de har taget skridtet til at få tv-dækning. På det seneste møde i kommunalbestyrelsen fremlagde Venstre et forslag om transmission, og det blev set på med velvilje af de øvrige partier, dog uden at de tilkendegav nagelfast, at de vil stemme for et sådant system.

Forvaltningen har undersøgt muligheden, og det vil koste 132.000 kroner at få sat KommuneTV's system op. Den fremtidige årlige driftsudgift fra 2022 og frem vil i givet fald være 90.000 kroner.

KommuneTV's anbefaling til Lejre Kommunes rådssal er, at der opsættes tre væghængte kameraer.

Se mere i Dagbladet Roskilde tirsdag.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk